• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B.S.

08.06.2023

09:27

STIŽE ISTORIJSKO POVEĆANJE PENZIJA! Evo koliko će najstariji građani dobiti novca u oktobru i januaru - OVO JE DETALJNA RAČUNICA

printscreen

Društvo

STIŽE ISTORIJSKO POVEĆANJE PENZIJA! Evo koliko će najstariji građani dobiti novca u oktobru i januaru - OVO JE DETALJNA RAČUNICA

Podeli vest

Najstarije sugrađane već od jeseni očekuje novi rast penzija, od 5,5 odsto, a zatim još jedan u januaru 2024. od 14,6 odsto, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema novoj računici prosečna penzija koja sada iznosi 37.807 dinara biće uvećana najpre za oko 2.000 dinara i iznosiće 39.886 dinara, a zatim će povećanje biti drastično više i ona će se popeti na 45.709 dinara, što je povećanje za oko osam hiljada dinar.

Kako je istakao predsednik države, najstarijim građanima u Srbiji od 1. oktobra sleduje povećanje penzija od 5,5 odsto, a potom i 1. januara 2024. od 14,6 odsto.

- S obzirom na to da su penzije do sada povećane 20,8 odsto, uz dodatno povećanje od oko 20 odsto, penzionerima će primanja ukupno biti povećana za za više od 40 odsto - rekao je Vučić dodajući da će za 6 meseci prosečna penzija iznositi 390 evra.

Penzije su poslednji put povećane u janauaru ove godine i to za 12,1 odsto.

Prethodno povećanje bilo je u novembru prošle godine, oko 9 odsto, i sa dva povećanja, prosečna penzija je uvećana za oko 7.000 dinara.

Kako će rasti penzije

Sadašnja penzija  Penzija uz povećanje od 5,5 odsto  Penzija uz povćanje 14,6 odsto
12.219                             12.891                                             14.773
24.438                             25.782                                             29.546
37.807*                            39.886                                             45.709
67.204                             70.900                                             81.251
85.532                              90.236                                            103.410
97.751                             103.127                                           118.183

* iznosi su u dinarima

* prosečna penzija u Srbiji




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hajde da rastemo

pre 1 godinu

Rastu penzije, rastu plate, rastu cene. Ja tu ne vidim rast standarda gradjana Srbije. Kada su plate i penzije podizale standard stanovnistva, kada su i cene rasle? Tu trku su uvek dobijale cene, a standard je opadao.

bogdan

pre 1 godinu

Nadam se da se istina ne smatra govorom mr\nje,pa evo.Umesto deljenja para koje nemamo ,a zbog kupovanja glasova,bolje bi bilo da vlast zaustavi divljanje cena ,time smanji inflaciju i reši problem.I trebalo bi da vrati penzionerima novac koji je uzela /otimanje oko četiri godine/.

Vera

pre 1 godinu

Sa ovim cenama uvećanje bi trebalo biti sto posto i to odmah, a za šest meseci dvadeset posto je ništa.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija