• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.06.2023

15:52

MNOGI NE ZNAJU ŠTA PREDSTAVLJA OVAJ SAOBRAĆAJNI ZNAK! Objava na društvenim mrežama pokrenula LAVINU KOMENTARA

Društvo

MNOGI NE ZNAJU ŠTA PREDSTAVLJA OVAJ SAOBRAĆAJNI ZNAK! Objava na društvenim mrežama pokrenula LAVINU KOMENTARA

Podeli vest

Jedan vozač i korisnik Tvitera šokirao je mnoge kada je objavio fotografiju saobraćajnog znaka i pitao ostale znaju li šta on znači.

On je u objavi stavio sliku znaka i napisao: "Koliko godina vozim, ovo nikad video nisam, a kažu da ga ima svuda. Šta ovo znači?"

"Nemoj više da voziš ili vozi mnogo više"

"Ovo zna svako ko je položio vozački ispit od 60tih godina na ovamo."

"Izgleda da slabo pratiš znakove" - glasili su samo neki od komentara.

Naime, ovaj znak predstavlja prestanak svih zabrana i ograničenja. Zapravo označava mesta na putu odakle prestaju da važe odgovarajuća ograničenja i zabrane, koje su pre tog mesta uspostavljene saobraćajnim znakovima zabrane i ograničenja, postavljenim na tom putu.

Bilo da je u pitanju ograničenje brzine, zabrana preticanja, itd... sve to prestaje nakon ovog znaka.

Inače, vozači koji dugo vremena imaju vozačku dozvolu se često susreću sa saobraćajnim znakovima koje ne poznaju, zaboravili su ih ili ih pak nikada nisu naučili. Jedan od tih znakova je i znak koji predstavlja prestanak zabrana i ograničenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šofer Miško

pre 10 meseci

Gde je taj mudrac polagao vozački ispit (ako ga je uopšte i polagao) i gde taj čovek vozi ako toliko godina vozi a da nije video znak za prestanak svih ograničenja, kojeg ima na svakom koraku. Vozački sam polagao 1970. i čak i danas ga se sećam sa polaganja testova ...

Amarcord

pre 10 meseci

Znak "Prestanak svih zabrana" označava mesto na putu odakle prestaju da važe prethodno postavljeni saobraćajni znakovi zabrana, ograničenja i obaveza. Dakle malo da se ponovo pročitaju priručnici !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija