• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

06.09.2023

07:58

Nezapamćeno nevreme u Grčkoj! Srpski turisti zarobljeni u hotelu, voda došla do prvog sprata?! (FOTO, VIDEO)

Tanjug

Društvo

Nezapamćeno nevreme u Grčkoj! Srpski turisti zarobljeni u hotelu, voda došla do prvog sprata?! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Strašno nevreme zahvatilo je u utorak i sredu ujutru Grčku! Policija je zabranila saobraćaj u gradu Volosu, poluostrvu Pilion i ostrvu Skijatos jer su poplave odnele najmanje jedan život. Na društvenim mrežama pojavila se informacija i o drami srpskih turista na Pilionu.

Kako javljaju članovi grupe "Grčka info" na društvenim mrežama, delovi poluostrva Pilion su bez struje, vode i interneta. Turisti su onemogućeni da napuste hotele, a u jednom od njih u kome su smešteni srpski turisti, voda je doprla do prvog sprata, navodi se.

U proteklih nekoliko sati olujno nevreme "Danijel" pogodilo je šire područje grada Volosa, poluostrvo Pilion i ostrvo Skijatos, sa velikim količinama padavina stvarajući ogromne probleme.
U nevremenu su stradale dve osobe, a desetine ljudi je zarobljeno u hotelima na plažama Volosa, prenose grčki mediji.

Dramatični snimci stižu naročito iz oblasti Volosa i Piliona gde su usled poplave, mnogi automobili završili u moru.

 

 

Grčka policija je u utorak naredila da se vozila preparkiraju sa ulica centralnog grada Volosa i obližnjeg planinskog regiona Pilion koje vode ka moru, pošto je jaka oluja "Danijel" pogodila tu oblast, pretvarajući ulice u bujične potoke.

Zabrana, koja obuhvata sve osim hitnih službi i vozila za pomoć na putu, ostaće na snazi dok se oluja ne smiri, saopštila je policija.

 

U grčkoj regiji Larisa Velika objavljen je policijski čas, navodi se na objavama na društvenim mrežama.

 

Zabrana kretanja proglašena je i na na Skijatosu. Ostrvo Skijatos koje se nalazi naspram Volosa i koje je u jeku turističke sezone, takođe je pogođeno jakim nevremenom.

Uvedena je i zabrana kretanja koju je odobrila grčka policija jer su, prema rečima gradonačelnika ostrva Todorisa Cumasa, putevi od Tzanerije do Nacionalnog parka "Kukunarijes" potpuno poplavljeni. Grčki kanal Skai javio je da je na aerodromu na Skijatosu zarobljeno oko 300 ljudi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija