• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2023

11:18

Novi Mercator logističko-distributivni centar i 500 novih radnih mesta!

Mercator

Društvo

Novi Mercator logističko-distributivni centar i 500 novih radnih mesta!

Podeli vest

Kompanija Mercator-S će na Novom Beogradu, na samo nekoliko kilometara od Opštine Novi Beograd, otvoriti novi, moderan logističko-distributivni centar po svetskim standardima, koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara i iz kog će se ubuduće obavljati kompletna centralna distribucija proizvoda za 339 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, koji se nalaze u više od 80 gradova i mesta širom cele Srbije.

Ovaj distributivni centar, najveća investicija kompanije Mercator-S u poslednjih 10 godina, biće najbliži objekat te vrste samom centru Beograda.

- Postpandemijsko razdoblje je pokazalo koliki je značaj distribucije i logistike u savremenom svetu, posebno u svetlu održavanja lanaca snabdevanja i normalnog funkcioniranja maloprodaje. Stoga, investicije u taj deo poslovanja pre svega jačaju sigurnost, a potom i pojačavaju operativnu efikasnost maloprodajnih kompanija, a ovaj impresivni Mercatorov logističko-distributivni centar u Beogradu postaje vrlo važna razvojna karika ne samo Mercatora Srbija, nego i drugih kompanija Fortenova grupe koje posluju na ovom tržištu. Uz sve to, ova značajna investicija dobila je našu veliku podršku i zbog doprinosa koji dajemo ovoj zajednici kroz otvaranje čak 500 novih radnih mesta i to u vrlo deficitarnim zanimanjima - rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Zoran Mitreski, kao izvršni direktor Fortenova grupe za maloprodaju i predsednik Uprave Konzuma naglašava raznovrsnost i važnost razvojnih investicija u maloprodajnoj mreži Fortenova grupe.

- Svaka investicija nas raduje. Iako je otvaranje novih prodavnica najprepoznatljivije ulaganje u maloprodaji, ono koje svi primete, bez ovog ozbiljnog, dobro organizovanog i funkcionalnog pozadinskog segmenta, nijedna trgovina ne bi ispunjavala svoju svrhu. Stoga je još značajnije otvaranje ovog LDC-a. Ujedno, ta investicija je deo celog spektra ulaganja koje imamo u regionalnoj maloprodaji od nedavne finalizacije preuzimanja lanca Franca u Crnoj Gori, otvaranja novih prodavnica na svakom tržištu, preko velikih uspeha s AI rešenjima u maloprodaji, i naše liderske uloge u dovođenju novih trendova na tržište, kao što je nedavno otvaranje prve pametne prodavnice u ovom delu Evrope - rekao je Zoran Mitreski povodom otvaranja Mercator-S LDC-a Beograd.

Kompanija Mercator-S će u projekat otvaranja novog logističko-distributivnog centra investirati više od 20 miliona evra u kupovinu moderne opreme za rad, a za potrebe savremenog centra zaposliti novih 500 magacionera i vozača.

- Rast i razvoj naše kompanije biće značajno unapređeni boljom efikasnošću i efektivnošću celokupnog lanca snabdevanja - izjavila je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S, i dodala:

- Otvaranje novog logističko-distributivnog centra, koji je deo CTPark Belgrade City kompleksa biće velika prekretnica u operacijama našeg trgovinskog lanca, jer ćemo iz jednog centra snabdevati mrežu sa 339 naših prodavnica u Srbiji. U snažnom razvoju naše maloprodajne mreže, a u delu logističkih operacija, od velikog značaja je činjenica da se objekat nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Srbiji, veoma blizu centra Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija