• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.10.2023

16:40

Tokom ove noći deca najviše nestaju! Sektolog uputio upozorenje roditeljima: Pazite svoje mališane!

Miloš Rafailović

Društvo

Tokom ove noći deca najviše nestaju! Sektolog uputio upozorenje roditeljima: Pazite svoje mališane!

Podeli vest

Pred nama je Noć veštica koja se obeležava, svakog 31. oktobra, uoči praznika Svih svetih, prema tradiciji zapada, a nažalost u Srbiji je počela da se ustaljuje kako među omladinom, tako i među najmlađima.

Obeležavanje ovog datuma godinama izaziva polemike u Srbiji. Jedni su gnušaju tog praznika, dok drugi vide još jedan povod za dobru zabavu.

Sektolog Dimitrije Pastuović istakao je da je proslavljanje Noća veštice paganski ritual. 

- Kelti, odnosno njihovi potomci Irci i Škoti su taj praznik doneli sa sobom kada su migrilali u Ameriku. Taj praznik je proslava, paganski ritual za dolazak prvog novembra, što je za njih Nova godina. Praznik se zove "Semhajn" , a to je poštovanje kulta mrtvih predaka, što je paganski ritual. Za mene, ali nadam se i za sve, danas je Sveti Luka i Sveti Petar Cetinjski, mi to treba da slavimo. U dva navrata sam bio u Americi kada je bila Noć veštica - kaže sektolog Pastuović za TV Kurir.

Foto: Zoran Sinko

 

On je apelovao na roditelje da ove noći posebno pripaze svoju decu, jer je veliki procenat mališana koji baš tokom Noći veštica nestane.

- Po svim medijima, narod se upozorava da pripazi svoju decu jer tog dana veliki procenat dece nestaje, a ona verovatno završavaju u nekim satanističkim ritualima. Ogromne su gužve, gomila pijanih i drogiranih ljudi, ne može da se prolazi ulicama, a nažalost je to došlo i na naše tlo. To je pogubno! To je satanistički praznik, nema nikakve veze sa hrićšanstvom - naveo je on.

Postavlja se pitanje, da li su Amerikanci svesni šta slave?

- Veliki broj američkog naroda ima vrlo malo razvijenu svest, oni žive po difoltu, slepo se drže svega, njih štiti zakon, oni veruju u institucije, šta im se servira to jedu. Smatram da veliki procenat njih nije svestan da radi lošu stvar, ali postoji neki vrh koji je svestan kuda to vodi. Čak i ovde, mnoge vaspitačice, profesorke, se žale da roditelji maskiraju decu na današnji dan. Mi definitivno idemo ka tome, ova bolest je veoma uznapredovala i progresivna je, sve ovo je samo jedan segment tog novog doba, a polako ulazi u sve pore društva - kaže Pastuović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija