• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.10.2023

17:11

Ne ustajem starijima u prevozu i ja sam umoran jednako kao trudnica! Mladić podelio svoj stav, na društvenim mrežama ga "razapeli"

facebook

Društvo

Ne ustajem starijima u prevozu i ja sam umoran jednako kao trudnica! Mladić podelio svoj stav, na društvenim mrežama ga "razapeli"

Podeli vest

Garantujem da je prosečan 50-godišnji muškarac koji čita knjigu u tom autobusu odmorniji od mene, naveo je mladić.

Ima dana kad sam ja jednako umoran kao trudnica ili starija osoba. Ne želim da budem loš tip koji odbija to da uradi, ali ja budem nekad zaista iscrpljen. Ne dižem se starijim ljudima ni trudnicama u javnom prevozu. Ja sam često umorniji od njih - napisao je jedan mladić na društvenoj mreži Redit.

Iako bonton nalaže drugačije, a to je da se ustane starijim ljudima ili trudnicama, ovaj mladić je obrazložio zbog čega on misli da to više ne može da bude neko nepisano pravilo.

Postoje situacije kad je nekome potrebno da sedne, a ako ste mladi, uvek ste vi taj od kojeg se očekuje da će ponuditi svoje mesto. Budim se u tri ujutro, s poslom počinjem u pet, celu smenu od osam sati sam na nogama, a vožnja autobusom do kuće mi traje 45 minuta. Molim vas, nemojte tražiti od mene da ustanem zato što sam mlad - naveo je mladić i dodao:

Garantujem da je prosečan 50-godišnji muškarac koji čita knjigu u tom autobusu odmorniji od mene.

Ovaj korisnik Tvitera je ipak objasnio u kom slučaju postoji izuzetak i da su to osobe sa invaliditetom, kojima bi uvek ustupio mesto u javnom prevozu.

Ovaj njegov stav podržali su mnogi, ali je veliki broj komentara suštinski osuđivao to što ne želi da ustaje u prevozu, ocenjujući to kao odraz nekulture.

Ustati starijoj osobi ili trudnici je stvar kulture i vaspitanja - bio je jedan od komentara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija