• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2023

12:12

Prijavljeno više od 100.000 studenata: Evo gde sve važe popusti uz studentsku karticu!

Shutterstock, Instagram

Društvo

Prijavljeno više od 100.000 studenata: Evo gde sve važe popusti uz studentsku karticu!

Podeli vest

Preko 100.000 studenata se prijavilo za studentsku karticu koja je od juče, 1. decembra postala aktivna i platna.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su studentske kartice bile zahtev udruženja studenata koji su želeli da imaju posebnu karticu, da imaju čitav niz pogodnosti, kao što imaju naši najstariji sugrađani kroz penzionersku karticu.

- Preko 100.000 studenata se prijavilo za studentsku karticu koja je aktivna od juče. Kartice koje se dobijaju od Poštanske štedionice, ne samo da su platne, ne samo da nema troškova otvaranja i održavanja računa, nego svaki student dobije na poklon i 1000 dinara od Poštanske štedionice odmah na dan otvaranja računa - rekao je ministar. 

Kako kaže, pred studentima su brojni popusti:

- Jedna Er Srbija nudi 10 posto popusta, Srbijavoz daje 20 posto popusta za studente za vozne karte, Putevi Srbije 2% popusta na putanjine, Sinepleks, tražili su studenti i bioskope da imaju popust - 15% popusta, super i hiper marketi, mislim da je tu Merkator i drugi, osiguravajuća društva - kaže Mali.

Foto: Tanjug

 

Prema njegovim rečima, studenti si tražili i da Skijališta Srbije daju popuste na ski pasove i dobili su 15% popusta ukoliko pokažu svoju studentsku karticu.

- Svi smo nekad bili studenti, znamo koliko je svaki dinar važan. Na ovaj način mladima koji su budućnost Srbije pokazujete da ste tu i da brinete - navodi ministar i dodaje da država ulaže u obrazovanje, o čemu, između ostalog novo povećanje plata prosvetnim radnicima. 

Ovo je samo jedan od načina na koji država pokazuje brigu prema mladima.

- Mislim da na pravi način našim mladima koji su budućnost naše zemlje pokazujemo da je država tu, da smo jaki i stabilni, ali i da brinemo o njima - ističe ministar. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15