• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2023

12:01

Krenula prijava za studentske kartice: Poštanska štedionica časti po 500 dinara! Evo kako se prijaviti pomoću linka!

Tanjug

Društvo

Krenula prijava za studentske kartice: Poštanska štedionica časti po 500 dinara! Evo kako se prijaviti pomoću linka!

Podeli vest

Prijavljivanje za studentske kartice počelo je danas u podne, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, posle sastanka sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović i predstavnicima Banke Poštanska štedionica, Zavoda za izradu novčanica i studentske organizacije SKONUS.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska Štedionica Bojan Kekić najavio je da će ova banka svim studentima koji uzmu karticu uplatiti početnih 500 dinara.

On je istakao da banka u ovom slučaju neće naplaćivati mobilno bankarstvo i kao dobar gest, da bi kartica bila aktivna prilikom preuzimanja, najavio da će Poštanska štedionica svakom studentu uplatiti po 500 dinara.

- Ovo je ulaganje u budućnost. Nećemo tražiti da nam studenti vrate novac, neka to vrate državi Srbiji - rekao je on.

Foto: Tanjug

 

Mali je istakao da je rok za prijavljivanje neograničen i da će studenti imati čitav niz pogodnosti.

- Time želimo da im pokažemo koliko su nam važni, da oni jesu naša budućnost. I na kraju krajeva da im olakšamo život, jer svi koji smo bili studenti znamo koliko izazova imate kada ste student - rekao je Mali.

Foto: Tanjug

 

Prijava će se odvijati na linku zsk.trezor.gov.rs.

Studenti prilikom prijave unose JMBG, biraju fakultet, unose broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraju ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je navela da je ovo jedan od izuzetno značajnih i lepih dana za našu mladu populaciju i da pravo na kartice ima oko 240.000 studenata.

- Ova kartica će za studente državnih i privatnih univerziteta i fakulteta značiti mnogo, jer će kartica biti platna i preko nje će moći da dobiju studentske stipendije i kredite. To se odnosi na one koji će ispuniti određene uslove, a sve ih je više i sada 9.000 studenata dobija stipendije, a 6.000 kredite - rekla je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija