• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.06.2024

07:59

Selektor Slovenije sve začudio: Nisam očekivao da ćemo proći dalje

Tanjug/AP

EURO 2024

Selektor Slovenije sve začudio: Nisam očekivao da ćemo proći dalje

Podeli vest

Najbolji fudbaleri Slovenije prvi put u istoriji plasirali su se u nokaut fazu nekog velikog takmičenja, a selektor Matjaž Kek kaže da to nije očekivao.

Sloveniji je na ruku išao i remi Srbije, bez golova, protiv Danske. Osvojila je Slovenija treće mesto u grupi C, iza Engleske i Danske, a ispred Srbije koja je završila nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

- Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz ceo dan osećao sam se pozitivno. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema. Imali i malo sreće, što nam je falilo protiv Srbije. Pokazali smo mentalnu snagu. Izuzetno sam ponosan na ovu ekipu. Videli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Radujemo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sledeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu. Jako sam ponosan na svoj tim i mislim da je ovo početak novog i lepog doba za slovenački fudbal -  rekao je Kek.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Slovenija je treće mesto u grupi osvojila sa tri remija. Protiv Danske i protiv Srbije završila je utakmicu 1:1, a protiv Engleske 0:0.

Pošto smo mala zemlja jasno je da ne možemo da imamo svake dve godine nekog sjajnog fudbalera. Naša baza igrača je mala. Mnogi iznad mene zaslužuju pohvale. MAla smo zemlja i verujem da su svi srećni zbog nas - rekao je na kraju selektor Slovenije.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija