• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2024

21:24

Savez Srba u Rumuniji dodelio "Vidovdansku povelju" ministru Đorđu Milićeviću (FOTO)

Vlada Srbije

Politika

Savez Srba u Rumuniji dodelio "Vidovdansku povelju" ministru Đorđu Milićeviću (FOTO)

Podeli vest

Savez Srba u Rumuniji dodelio je svoje najznačajnije priznanje „Vidovdansku povelju“ ministru u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću za izuzetne zasluge i predan rad na jačanju veza između matične države i Srba koji žive u regionu i rasejanju.

Zahvaljujući se na priznanju, ministar Milićević je istakao da je  danas posebno ponosan jer je „Vidovdan dan koji simbolizuje  veličinu, snagu i hrabrost našeg naroda“. 

- Na Vidovdan 1389. godine su pokušali da nas pokore i ubiju, ali  nisu shvatili nepokolebljivost srpskog duha. To nisu kroz vekove  mogli da shvate ni drugi moćnici i zavojevači, kao što ni danas  neki ne shvataju. Vidovdan zato slavimo, ne obeležavajući ga tiho  kao dan poraza, već kao pobednici, kao narod koji je uspeo da se  uzdigne i odbrani svoju slobodu i ponos. Heroji koji su 1389.  izabrali nebesko umesto ovozemaljskog carstva, danas su naš  podsticaj, iz njihovog herojstva crpimo snagu i energiju. Naučili  su nas časti i junaštvu, da se ne predajemo, i predaja nikada nije  naša opcija. I ovaj Vidovdan 2024, treba da slavimo gasnije nego  ikada, ponosni na hrabru i odlučnu borbu predsednika Republike  Aleksandra Vučića u odbrani nacionalnih i državnih intresa. Mudrim i racionalnim odlukama predsednik Vučić čuva mir i  stabilnost, i bori se za napredak misleći o svakom građaninu  Srbije, čuvajući naše nacionalno jedinstvo jer smo uvek jaki  koliko smo jedinstveni. U vremenu najveće geopolitičke krize  posle drugog svetskog rata, kada veliki insistiraju da se mali  svrstaju i da im se potlače, Srbija čuva svoju slobodu, suverenost i  nezavisnost. Ponosni smo na naš narod, ponosni na Srbe gde god  živeli, ali ponosni i na sve naše sugrađane iz 24 nacionale  manjine koje imaju svoje Nacionalne savete u Srbiji. To je istina  i to naša politika – istakao je minstar Milićević na svečanosti  koja je priređena u Temišvaru.

 

Ministar je naglasio da „srpski narod, gde god da živi, mora biti  jedinstven u svojim ciljevima i nastojanjima koje smo definisali  na Svesrpskom saboru u Beogradu“. 

- Nacionalno i političko jedinstvo je ključ našeg opstanka i  napretka. Moramo biti čvrsto povezani, podržavati jedni druge i  delovati kao jedno, uvek imajući na umu dobrobit našeg naroda i  naše matične države. Isto tako, moramo poštovati države u  kojima živimo i narode sa kojima živimo kao dobre komšije,  braća i prijatelji – naglasio je ministar Milićević.

„Vidovdanskoj akademiji“ u Temišvaru, koju je organizovao  predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić, prisustvovao je  i ministar u Vladi Republike Srpske zadužen za evropske  integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić. Prisustvo  ministra iz RS još jedan je pokazatelj dobre saradnje dve vlade,  kao i jedinstvenog pristupa Srbije i Republike Srpske ka našim  sunarodnicima u regionu i dijaspori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija