• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Novosti

07.12.2023

08:36

Poznato kakvo nas vreme čeka za praznike! Za Novu godinu pravo iznenađenje, a evo kakav će biti početak januara

Informer/Beta

Društvo

Poznato kakvo nas vreme čeka za praznike! Za Novu godinu pravo iznenađenje, a evo kakav će biti početak januara

Podeli vest

Nakon rekordno visokih temperatura početkom decembra, meteorolozi RHMZ-a do kraja godine najavljuju hladnu i vlažnu zimu. Svi se nadaju snegu, pogotovo za praznike, a meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je već poznato kakvo se vreme može očekivati u novogodišnjoj noći, kao i prvih dana sledeće godine.

Posle svakodnevnih promena i naglih skokova temperature, konačno je zahladnelo, pa kao što je i normalno za ovo doba godine, u prestonici je juče padao sneg, što je drugi put ove godine.

Meteorolozi najavljuju da ćemo u ovom decembru imati mešavinu mraza, kiše i snega, a prema rečima Nedeljka Todorovića čeka nas i zahlađenje narednih dana.

Foto: printscreen RTS

 

Todorović ističe da nas od 16. do 20. decembra očekuje zahlađenje s kišom i snegom, stvaranje snežnog pokrivača u planinama, a ponegde i u nižim predelima. Ujutru će biti mraza, dok će u toku dana maksimalna temperatura biti od 2 do 5 stepeni.

- Od 20. do 26. decembra biće malo toplije, ali prohladno, pretežno oblačno, kratkotrajna kiša, na planinama slab sneg. Najviša temperatura od 5 do 9 stepeni. Od 27. do 29. decembra otopljenje, vetrovito, umeren i jak, južni i jugoistočni vetar. Najviša temperatura od 12 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini do 5 stepeni - kaže Todorović.

Vreme za praznike

Poslednja dva dana ove godine, 30. i 31. decembra, doći će do naoblačenja i zahlađenja sa kišom i snegom, stvaranja snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura biće od 2 do 5 stepeni. Prvog i drugog dana Nove godine, 1.i 2. januara, hladno i suvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija