• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2023

13:54

Subotica: Gradonačelnik Bakić priredio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija

Grad Subotica

Društvo

Subotica: Gradonačelnik Bakić priredio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić priredio je danas, u Medija-centru u Gradskoj kući, tradicionalni novogodišnji prijem za novinare, kamermane, fotografe, glavne i odgovorne urednike i direktore medijskih kuća iz ovog grada.

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, istakao da je iza nas godina velikih izazova koju su obeležile brojne globalne krize, ratovi koji, nažalost, još uvek traju i koji ostavljaju određene posledice na sve oblasti društvenog života kako na Suboticu, tako i na državu Srbiju i na ceo svet, ali i godina koja, kako je rekao, može da se oceni kao izuzetno uspešna za subotičku lokalnu samoupravu.

- Ono što je najbitnije jeste da je ovo bila još jedna godina istorijske finansijske stabilnosti budžeta Grada Subotice koji nam je dozvolio da uradimo mnoge stvari. I uradili smo mnogo. Da je moglo više – uvek može više, ali ono što je činjenica jeste da smo i ja, i moji ovde prisutni najbliži saradnici na koje sam ponosan, preduzeli sve da u ovoj godini na izmaku napravimo sve to što smo uradili na dobrobit naših sugrađana - istakao je Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

On je izrazio zahvalnost građanima Subotice na strpljenju koje su pokazali tokom izvođenja radova u okviru i za ovaj grad, i za našu zemlju izuzetno značajnog projekta – rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica – granica sa Mađarskom (Kelebija).  

- Građani Subotice sa mnogo razumevanja, strpljenja i na jedan dostojanstven, gospodski način iznose sve teškoće oko izvođenja tih radova. Železnička pruga, podsetiću, prolazi kroz samo jezgro našeg grada, deli ga na dva dela, a time te radove čini i zahtevnijim. Moji Subotičani su imali razumevanja za to. Pokazujući da su odgovorni i politički zreli, prepoznali su značaj tog projekta, ali i naš trud i rad, i zbog toga ih mnogo volim i poštujem - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Zahvalio se, takođe, i predstavnicima medija na profesionalnom i objektivnom informisanju i što su umeli da prepoznaju šta su činjenice, a šta poluistine i nagađanja.

- Zahvalio bih se i svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi koji su profesionalno i odgovorno radili svoj posao. Rad subotičke lokalne samouprave je transparentan, sve informacije su javne i mi smo se zaista trudili da i vama novinarima blagovremeno odgovorimo na sva vaša pitanja. Pored transparentnosti, ponosan sam i na zakonitost rada lokalne samouprave Grada Subotice, o čemu svedoči i nalaz Državne revizorske institucije - kazao je Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Istakao je da je uveren da će saradnja medija i Grada Subotice biti uspešna i u narednoj godini, u kojoj će biti puno posla.

- U narednoj godini očekuje nas mnogo posla. Nema zaustavljanja, nema stajanja. Imamo puno investicionih stvari koje  treba da uradimo, da određene projekte privedemo kraju i to u prvoj polovini 2024. godine, a nastojaćemo da se krene i u rekonstrukciju Opšte bolnice Subotica. Ponosan sam na sve što smo uradili, zajedno sa vama.  Trudio sam se da funkciju gradonačelnika Grada Subotice iznesem na način kako to mesto zaslužuje i zahteva. Ponosan sam, takođe, i na činjenicu da nisam odgovarao na određene provokacije kojih je, nažalost, bilo, tim pre što se ceo svoj život nisam bavio drugima. Bavio sam se sobom, svojim ljudima i sa onim što radim, da mogu da izađem kao i ovom prilikom ispred vas, da vas ponosno sve pogledam u oči i da kažem –dao sam sve od sebe - podvukao je gradonačelnik Bakić.

On je, na kraju obraćanja, predstavnicima medija i svim Subotičanima poželeo sve najbolje u predstojećoj 2024. godini da im Subotica bude mesto ostvarivanja želja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija