• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.01.2024

12:19

Ministar Selaković posetio porodicu Milojević koja je kupila svoju prvu nekretninu uz subvenciju države (FOTO)

printscreen instagram

Društvo

Ministar Selaković posetio porodicu Milojević koja je kupila svoju prvu nekretninu uz subvenciju države (FOTO)

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je Svetlanu Milojević, majku Luke i Ane, koja je jedna od 406 porodica koje su dobile isplatu, a jedna od 552 porodice u Srbiji, koje su dobile rešenje o subvencionisanju u kupovini svoje prve nekretnine, kuće ili stana u izgradnji.

Podsećajući da je reč o meri koja je u Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom, išla na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića 2022.godine, ministar Selaković je rekao da je na osnovu te mere, bračnim parovima u Srbiji koji dobiju svoje novorođenče, omogućeno da na osnovu ispunjenosti zakonom propisanih uslova, dobiju novčanu podršku u iznosu od 20 posto kupoprodajne cene, a maksimalno u iznosu od 20 hiljada evra.

- Do sada je u Srbiji ova pomoć odobrena za 552 majke, 552 porodice, ukupno to je 664.464.000 dinara. Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da smo u ovoj 2023. godini, koju smo ispratili, dakle uspeli da podignemo broj odobrenih sredstava za 11 puta više majki.To znači da smo uspeli da učinimo rad naše Komisije značajno efikasnijim i boljim, da je do sada isplaćeno samo u Beogradu 118 majki, i da je dobilo ovu vrstu novčane podrške. One su dobile isplatu od 224 miliona dinara - istakao je ministar Selaković prilikom obilaska porodice Milojević na opštini Palilula.

Selaković je ukazao da se rad Komisije, čiji je i predsednik, nastavlja i dodao da u ovom trenutku u fazi obrade, fazi čekanja dopune materijala koji su podneti ili fazi čekanja predbeležbe u Republičkom geodetskom zavodu, ima negde oko 300 predmeta. „ Imamo i povećani priliv, jer građani Srbije, pogotovu oni kojima je potreban krov nad glavom, koji žele da se skuće i da svoju porodicu nastave da proširuju, imaju pravo na ovu mogućnost, ovu vrstu finansijske podrške i pomoći“, naglasio je Selaković.

Ministar je rekao da su Svetlana i Miroslav, na osnovu subvencije za kupovinu kuće koju renoviraju, dobili 18.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti, što je petina vrednosti same nekretnine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija