• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

10.01.2024

11:26

Ko ne uradi ovo može da ostane bez vaučera: Prijava počinje 15. januara, važan je jedan papir, evo gde možete da ga preuzmete

Shuterstock

Društvo

Ko ne uradi ovo može da ostane bez vaučera: Prijava počinje 15. januara, važan je jedan papir, evo gde možete da ga preuzmete

Podeli vest

Svi zainteresovani za subvencionisani odmor mogu od ponedeljka 15. januara da se prijave za državne vaučere, koji od ove godine iznose 10.000 dinara.

Da bi konkurisali pored prikupljene dokumentacije potrebno je u Pošti popuniti obrazac, odnosno prijavu za vaučere 2024. Ona se popunjava čitko kako bi službenici u Pošti mogli da pročitaju napisano.

Neophodni obrasci potrebni za konkurs se mogu preuzeti sa sajta www.Vauceri.net, a krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2024. godine.

Foto: screenshot

 

 

Pravo da ih dobiju imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, zatim studenti, korisnici tuđe nege i pomoći, kao i zaposleni čije su plate manje od 80.000 dinara.

Građani koji su u 2023 dobili mogućnost da odmaraju uz subvenciju države i sada mogu u 2024. da konkurišu nevezano za prethodnu godinu. Postupak prijavljivanja je isti kao i ranije, a iz Pošte Srbije su objasnili da je još efikasnije ako se prethodno preuzme obrazac prijave, odštampa, popuni i sa pratećom dokumentacijom preda u najbližoj Pošti.

Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja svi koji se prijave mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Ko sve ima pravo na vaučere?

penzioneri
nezaposleni
korisnici posebne naknade i prava na negu drugog lica
zaposleni čija primanja ne prelaze 80.000 dinara
ratni vojni invalidi
nosioci poljoprivrednog gazdinstva. studenti

Koji su uslovi za vaučere?

Uslovi za prijavljjivanje za vaučere ne bi trebalo da se menjaju. Ono što je poslednji put promenjeno jeste da i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Vaučer se može koristiti:

1. za usluge smeštaja,

2. u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera,

3. u trajanju od najmanje pet noćenja

Koja dokumenta su obavezna za dobijanje vaučera?

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

1. Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

2.Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara, mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

3. Korisnik vaučera vrši rezervaciju i uz popunjenu prijavu stavlja na uvid potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš, a za korisnike prava na penziju, studente i radno angažovana lica i napred navedenu dokumentaciju. Prijava će se evidentirati sa tačnim datumom i vremenom predaje.

4. Vaučer, pored osnovnih elemenata i naziva ugostiteljskog objekta za koji je izvršena rezervacija, sadrži odštampane podatke o korisniku vaučera (ime prezime, adresa, JMBG).

5. Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija