• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2024

10:39

"Govorim srpski bolje od Karađorđevića": Mladi Korejac se kune u Srbiju, a njegove objave nasmejale su čitav region (VIDEO)

printscreen

Društvo

"Govorim srpski bolje od Karađorđevića": Mladi Korejac se kune u Srbiju, a njegove objave nasmejale su čitav region (VIDEO)

Podeli vest

Mladić iz Koreje, koji se na TikTok-u postpisuje kao "Parkich_0_0" a ovoh društvenoj mreži pokazao je neverovatno znanje srpskog jezika, što je izazvalo veliko oduševljenje među korisnicima!

Ovaj mladić je neko vreme živeo u Srbiji, ali da se vratio u Seul. Obzirom da je savladao naš jezik kao maternji, otkriva da ga svakodnevno koristi i da se na društvenim mrežama obraća na srpskom, kako ga ne bi zaboravio.

 U opisu njegovog profila stoji da voli Srbiju i Srbe i svaki njegov video posvećen je veličanju srpskog naroda.

Ono što je posebno zanimljivo jeste što svaki svoj  video snimak započinje rečenicom:

- "Ja sam iz Koreje, ali govorim srpski bolje od Karađorđevića" - što je posebno nasmejalo mnoge korisnike. 

Kaže da se plašio dolaska u Evropu jer je na svojoj koži osetio animozitet prema azijatima. Međutim, kada je došao u Srbiju osetio se kao kod kuće i shvatio je da je dobrodošao. 

Zato je rešio da upravo u Srbiji završi Srpski jezik, književnost i kulturu.

 - Bio sam u zemljama Evrope, ali znam da ne vole azijate. Međutim, u Srbiji je potpuno drugačije, Srbi su nebeski narod i znaju da uživaju u životu. Ja volim Srbiju i Srbe - rekao je.

 

@parkich_0_0

ZAŠTO VOLIM SRBE #korejac #koreja #juznakoreja #korejski ♬ 오리지널 사운드 - Parkić

 

Njegov poslednji video snimak oduševio je mnoge njegove pratioce. U njemu govori o kultnom filmu Emira Kusturice kao i o istoriji.

- Gledao sam film 'Underground' od Emira Kurturice i počeo da se interesujem za istoriju Jugoslavije. Bilo smo dugo pod okupacijom Japana. Severna i Južna Koreja su bile jedna zemlja, a sada ratuju - misleći na rat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija