• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2024

18:50

Stiže nova novčana pomoć! Ova grupa građana ima pravo na prijavu

Shutterstock, Pexels

Društvo

Stiže nova novčana pomoć! Ova grupa građana ima pravo na prijavu

Podeli vest

Grad Loznica oglasio se javni poziv za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju (VTO) u periodu januar – mart.

Svrha poziva je da se iz budžeta o privremenom finansiranju grada novac usmeri kao snažnijoj podršci punoletnim i poslovno sposobnim ženama i muškarcima odnosno parovima, kao i ženama bez partnera koje imaju neostvareno pravo na roditeljstvo, u rađanju potomstva, ostvarivanjem prava na naknadu troškova za VTO, u svrhu podsticaja rađanja i povećanja nataliteta, navodi gradska uprava.

Kako su istakli, na raspolaganju je milion dinara, maksimalan iznos po zahtevu je 350.000 dinara, a novac se na račun podnosioca zahteva prenosi u roku od sedam dana od odobravanju prava na naknadu troškova VTO.

Nedavnom odlukom Privremenog organa grada podršku da putem VTO dođu do potomstva mogu dobiti žene koje nisu navršile 47 godina u momentu podnošenja zahteva, čime je granica pomerena sa 45 dosadašnjih.

Još jedna novina je da podnosioci zahteva ne moraju više biti samo bračni ili vanbračni parovi već i žene bez partnera to mogu samostalno učiniti. Lozničke mere odnose se na one koji ne ispunjavaju uslove za uključivanje u program VTO na teret Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15