• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2024

17:51

Nevreme na granici sa Srbijom! Mećava paralisala sve, poznato da li će stići i kod nas

pritnskrin

Društvo

Nevreme na granici sa Srbijom! Mećava paralisala sve, poznato da li će stići i kod nas

Podeli vest

Prognostičari su izdali upozorenje na loše vremenske prilike u Rumuniji, uz jak vetar i planinsku mećavu, koje je stupilo na snagu danas u podne i važiće do ponedeljka uveče.

Očekuje se pojačan vetar, umerene snežne padavine i mećava u visokoplaninskom području (na nadmorskim visinama iznad 1.500 m). U navedenom intervalu vetar će se pojačati u većem delu zemlje, a lokalno i na jugu, kao i na planinama, gde će biti udari od 55 do 70 km/h.

U visokim planinskim predelima, uglavnom na nadmorskim visinama iznad 1.500 m, udari će prelaziti 90-110 km/h, vidljivost će biti smanjena i biće mećava.

Počevši od večeri, očekuje se umerena količina padavina, do 15 l/m2. Preovladavaće kiše, koje će prouzrokovati otapanje i izdavanje vode u snežnom sloju, a iznad sneg tek u područjima iznad 1.500 m.

Sutra, 5. februara očekuje se pojačanje vetra u većem delu zemlje, količinski umerene padavine na planinama. Tokom celog ponedeljka vetar će u većem delu zemlje jačati.

U planinskom području prolazno će biti umerenih padavina. Preovladavaće kiše koje će usloviti otapanje i popuštanje vode u snežni sloj, a snežna mećava se očekuje tek iznad 1.700 m. Napomena: Na planinama će vetar u narednim danima jačati, a lokalno i povremeno i na ostatku teritorije.

Kontinuirano pojačavanje vetra i snežne mećave u visokom području Karpata. U visokom području duvaće jak vetar, sa udarima oko 120 km/h, biće mećava i veoma slabe vidljivosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija