• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2024

09:18

U Surčinu bi mogao da nikne Novi Beograd 2 - Grade se luksuzniji stanovi i skuplji kvadrati!

Shutterstock

Društvo

U Surčinu bi mogao da nikne Novi Beograd 2 - Grade se luksuzniji stanovi i skuplji kvadrati!

Podeli vest

Na gradilištu "Ekspa 2027" stotine je mašina i radnika, a u okviru projekta planirana je i izgradnja stambenih naselja u okolini. Novi Beograd 2 mogao bi da nikne u Surčinu. Planirana je izgradnja luksuznih kompleksa za 9.000 i 3.500 ljudi, kao i golf tereni. Očekuje se da će cene nekretnina biti visoke.

Na nepreglednom gradilištu "Ekspa 2027" stotine je mašina i radnika. Nasipa se teren, grade saobraćajnice i postavljaju šipovi. Oni će nositi konstrukcije hala u kojima će biti izložbeni paviljoni.

O kakvom je projektu reč, možda najbolje govori podatak da će za nivelaciju terena biti iskorišćeno oko 5 miliona kubika peska i oko 700.000 kubika kamena.

Rukovodilac izgradnje Boban Veličković kaže da su u pitanju masovni radovi. 

- Uključen je veliki broj mehanizacije. Pripremamo izgradnju budućih hala, kojih ima osam. Trenutno izvodimo i šipove na koje bi trebalo da se oslanja buduća kontrukcija, odnosno, radimo fundiranje budućih hala za sajam - ističe Veličković i naglašava da će samo za "Ekspo" biti izgrađeno 1.670 šipova, ukupne dužine od skoro 30 kilometara. 

- Za stadion će verovatno biti izgrađeno oko 3.000 šipova, sa još većim dužinama, s obzirom na to koji su gabariti monumentalnog objekta.

Za nekoliko meseci počeće i fundiranje temelja budućeg stadiona.

Promene u Surčinu donosi stambeno naselja sa 1.500 stanova i golf tereni, a planirano je da pored budu izgrađeni i objekti za vodene sportove.

Iako je realizacija tek počela, projekat "Ekspo 2027" već je promenio Surčin. 

Foto: Vlada Srbije

 

Predsednik Opštine Surčin Stevan Suša navodi važnost izgradnje Singidunuma, obližnjeg kompleksa na području između Beograda i Sremske Mitrovice. 

- Gradić koji će se ukrštati na putevima između Beograda i Sremske Mitrovice, sa auto-putem prema Novom Sadu, odnosno, Batajnici. To je prostor od 220 hektara i predviđa se da će tu stanovati oko 9.000 ljudi - kaže Suša. 

- Kod Bečmena i Petrovičića se na 350 hektara takođe predviđa zona visokog stanovanja i golf tereni sa 18 rupa za oko 3.500 stanovnika - nabraja predsednik opštine Surčin. 

Foto: Vlada Srbije

 

Oni koji se bave nekretninama očekuju da će na ovom prostoru biti izgrađen Novi Beograd 2.

Skuplje cene nekretnina i luksuzniji stanovi

Urednik sajta "Kamatica" Dušan Uzelac objašnjava da je u pitanju projekat koji će iskoristiti celu infrastrukturu Novog Beograda. 

- To i jeste najkvalitetniji prostor za život danas. Iskoristiće položaj reke, što će omogućiti i luksuznije stanove i skuplje cene nekretnina - ukazuje Uzelac. 

U "Ekspo 2027", odnosno nacionalni satdion, sajamski kompleks i stamebno naselje, biće uloženo oko 2,5 milijarde evra.

Druge investicije

Međutim, Srbija će do 2027. u razvojne projekte širom zemlje uložiti 17 milijardi evra u puteve, pruge, luke, porodilišta, bolnice i druge investicije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17