• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2024

16:24

Proleće kad mu nije vreme! U ovom gradu izmereno više od 20 stepeni - Ovi dani doneće kišu, ali i još jednu pojavu

Shutterstock

Društvo

Proleće kad mu nije vreme! U ovom gradu izmereno više od 20 stepeni - Ovi dani doneće kišu, ali i još jednu pojavu

Podeli vest

Nastavlja se pravo prolećno vreme u Srbiji. Temperature ovog poslepodneva kreću se širom Srbije od 17 do 20°C, u Beogradu je 21°C. Nešto hladnije sa 14°C. Zlatibor i Sjenica mere 12°C, a najhladnije je Kopaonik sa 6°C. U većem delu Srbije je danas sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Duva umeren jugoistočni vetar.

Današnje temperature više su i za 10-12 stepeni od proseka za ovo doba godine.

Naše područje danas je najtoplije u Evropi i pod uticajem je ciklonske aktivnosti sa juga Balkana, ali i sa zapada Evrope.

Veoma toplo vreme nastaviće se i narednih dana.

Sutrašnji dan biće sličan današnjem. Jutarnja temperatura biće od 4 do 10°C, maksimalna dnevna do 21°C, u Beogradu do 20°C.

Više oblaka očekuje se u sredu, a u četvrtak i petak biće uslova za kišu i pljuskove, uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije.

Inače, vetrovito vreme nastaviće se tokom cele ove sedmice. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, na jugu Banata sa olujnim udarima od 80 km/h.

Osim tople vazdušne mase, sa severa Afrike preko Mediterana do našeg područja očekuje se i dolazak čestica pustinjskog peska. Kako će se ove čestice premeštati višim slojevima atmosfere, u predelima sa kišom očekuje se prljava kiša.

Prema trenutnim prognozama, značajnije zahlađenje ne očekuje se ni tokom prve dekade marta, tako da se očekuje natprosečno toplo vreme i uglavnom stabilno i suvo vreme, uz južna strujanja.

Već sada je sigurno da će ovogdišnji februar biti najtopliji otkad se vrše merenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija