• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.03.2024

12:46

U ovu banju dolaze turisti iz cele Srbije: Na dva sata vožnje je od Beograda, a smeštaj 20 evra

printscreen

Društvo

U ovu banju dolaze turisti iz cele Srbije: Na dva sata vožnje je od Beograda, a smeštaj 20 evra

Podeli vest

Srbiji na banjskom turizmu mogu da pozavide mnoge svetske prestonice spa i velnes programa.

Banje se sve više razvijaju, posetioci hrle da isprobaju sve čari lečilišta, a po tome se, između ostalih, izdvaja Ribarska banja, gde se prenoćište može naći već za 20 evra dok je prosečna cena smeštaja u sezoni oko 40-45 evra.

Prosečna cena smeštaja u Ribarskoj banji je oko 40-45 evra.

Ribarska Banja nalazi na obroncima Velikog Jastrepca, blizu Kruševca. Gostima koji dolaze iz Beograda i okoline treba oko dva sata vožnje (oko 220 km), ali ovde dolaze ljudi iz svih krajeva naše zemlje. Smeštajni kapaciteti su najpopunjeniji za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, odnosno tokom zimske sezone, ali i u proleće i leto ima dosta toga da ponudi.

Ova banja je bila poznata još od vremena starih Rimljana, a naziv je dobila po ribarima koji su na njenim izvorima za Kneza Lazara pecali pastrmku izuzetnog kvaliteta. Neki podaci kažu da su objekti u banji navodno građeni na inicijativu Karađorđa, kasnije kneza Aleksandra i kralja Petra Prvog Karađorđevića. Kralj je svečano otvorio Ribarsku Banju 1904. godine. U njegovu čast je u ovoj banji podignut bronzani spomenik u prirodnoj veličini.

Smeštaj u Ribarskoj Banji

Kada pogledamo "Gugl" pretragu za smeštaj u ovoj banji tokom narednih dana, vidimo da je prosečna cena smeštaja oko 40-45 evra. U pitanju su bolje opremljeni apartmani, ali se pomnijom pretragom sobe mogu za oko 20 evra.

Na primer, za 40 evra se može iznajmiti apartman na oko 2,2 kilometra od centra banje, a kapacitet je 5 osoba. Idući bliže ka centru, apartmani su skuplji, što jeopšti zakon na tržištu nekretnina. Tako se za 29 evra može naći apartman sa 2 spavaće sobe površine 49 kvadratnih metara. Ima 4 kreveta. Takse i naknade se dodatno naplaćuje u iznosu od 15 evra.

Na stranici jednog objekta za izdavanje apartmana, koji sada nema slobodnih mesta, videli smo da za datum od 1-3. marta 2 noćenja koštaju od oko 98 evra, a 4 noćenja početkom marta od 196 evra!

Ko više voli hotelski smeštaj, najbliži hoteli smešteni su u Kruševcu ili Nišu, a cena kreće se od 30 evra po osobi ili 60 evra za dve osobe po noćenju. U ovu cenu uključen je i doručak, kao i sve mogućnosti koje nudi boravak u hotelu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija