• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2024

16:02

Banja o trošku PIO fonda: Objavljena rang lista, od 60.000 prijavljenih rehabilitaciju dobilo 22.089 korisnika!

Printscreen YouTube, Shutterstock

Društvo

Banja o trošku PIO fonda: Objavljena rang lista, od 60.000 prijavljenih rehabilitaciju dobilo 22.089 korisnika!

Podeli vest

Na oglasnim tablama udruženja penzionera i u filijalama Fonda, danas su objavljene konačne rang liste penzionera koji su, po oglasu Fonda PIO, ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u ovoj godini.

Od ukupnog broja prijavljenih 22.089 penzionera je ostvarilo ovo pravo, rekao je dr Aleksandar Milošević, zamenik direktora Fonda PIO

- Od gotovo 60.000 korisnika koji su se prijavili, 22.089 penzionera je ostvarilo pravo i napominjemo da su u ovaj broj uključeni i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije - kaže Milošević.

Prema njegovim rečima, dalja procedura podrazumeva da filijale Fonda pošalju obaveštenja svim korisnicima koji su ostvarili pravo, sa informacijom za koju banju su opredeljeni - od tri željene banje koje su u prijavi naveli i koje terapijske usluge odnosno fizikalne procedure će dobiti u banji.

- Naglašavam da svaka banja, svakom korisniku, mora da pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji - rekao je dr Milošević.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

On je dodao da, istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera banjama i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju.

- O terminu korišćenja rehabilitacije, u smislu eventualnog pomeranja datuma u odnosu na predlog iz banje, zbog objektivnih okolnosti, penzioneri se dogovaraju direktno sa banjom - rekao je dr Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Penzioneri, važno obaveštenje! Danas je bitan dan - Oglasio se PIO fond!
Društvo

Penzioneri, važno obaveštenje! Danas je bitan dan - Oglasio se PIO fond!

Na oglasnim tablama Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost" kao i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda za penzijsko i invalidsko osigiranje (PIO) objavljena je konačna rang-lista penzionera koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije, objavio je Fond PIO.

14.03.2024

09:34

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija