• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2024

10:20

(VIDEO) Ispovest žene koja se porodila za vreme šiptarskog divljačkog pira: Krenuli su ka nama i vikali "UĆK, UĆK"!

printscreen

Društvo

(VIDEO) Ispovest žene koja se porodila za vreme šiptarskog divljačkog pira: Krenuli su ka nama i vikali "UĆK, UĆK"!

Podeli vest

Tog kobnog 17. marta 2004. godine, jedna Srpkinja porodila se u 6. mesecu trudnoće u svojoj porodičnoj kući. Pakao kroz koji je prošla pre 20 godina, danas je podelila sa gledaocima "Informer TV". Putem vajber uključenja u "Info jutro" javla se Katarina Šarić, ali i njena ćerka Teodora.

Katarina Šarić rekla je da je u trenutku kada je krenuo pogrom bila u 6. mesecu trudnoće.

Tada su Albanci krenuli ka našem delu. To je bio 17. mart, kada je mom suprugu rođendan. Vikali su ućk, ućk! Rodila sam Teodoru u kući u 6. mesecu. Nikad nisam napuštala Kosovo, čak ni tad 2004. Kfor me je poslao u Prizren zbog inkubatora. Tražila sam da me prebace u Beograd, ali oni su me prebacili u Skoplje. Tamo sam provela više od dva meseca. Dva meseca nisam videla porodicu ni stariju ćerku - rekla je Katarina.

Ona je dodala da joj je nedostajalo 10 dana do sedmog meseca.

Foto: printscreen

Katarina Šarić

U Prizrenu smo ostali dva dana. Jedna Nemica je rekla da je beba zdrava, ali druga sestra, drugačije boje kože, mi je rekla da je bolje da ja tražim dalje. Imala su deca na igralištu i srpska i albanska deca. Potukli su se. Mom sinu su probušili loptu jer je imala srpsku zastavu, ipak ja mislim da će to da se prevaziđe, to su sitnice. U kontaktu smo sa rodbinom koja je napustila Orahovac. Obeležavanje tog dana ne postoji. Samo se u crkvi zapale sveće. Što se tiče mene i mog supruga, mi želimo da ostanemo ovde do duboke starosti, ali što se dece tiče, za njih nema života. Nema života mladima ovde - rekla je Katarina Šarić.

Teodora Šarić, Katarinina ćerka rekla je da svoj rođendan slavi bez obzira na sve što se dogodilo.

Živim u kući gde žive svi moji. Koliko god je loš ovaj grad, on je predivan za mene. Loš je zbog toga što nemamo mnogo toga, nemamo gde da se okupimo kao omladina. Ja bih volela da ostanem ovde i zaposlim se u ambulanti. Ništa nema od toga, pa ćemo videti šta će biti. Ne želim da napustim svoj grad - rekla je Teodora.

Video možete pogledati ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nemci hrle u Srbiju da bi uradili jednu stvar! I nisu jedini: Razlike u cenama šokantne, mnogi ovde dolaze na "remont"
Društvo

Nemci hrle u Srbiju da bi uradili jednu stvar! I nisu jedini: Razlike u cenama šokantne, mnogi ovde dolaze na "remont"

Stranci u toku sezone odmora dolaze u Srbiju i podvrgavaju se različitim zahvatima, od popravljanja zuba, preko povećavanja grudi do ubrizgavanja hijalurona. Primera radi cene uvećanja usana hijaluronom duplo su jeftinije u Srbiji nego u Nemačkoj, kao i estetička korekcija uvećanja grudi, a podizanje očnih kapaka naši lekari naplaćuju više od tri puta manje nego lekari iz Zapadne Evrope.

17.03.2024

09:44

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija