• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2024

09:44

Nemci hrle u Srbiju da bi uradili jednu stvar! I nisu jedini: Razlike u cenama šokantne, mnogi ovde dolaze na "remont"

Shutterstock

Društvo

Nemci hrle u Srbiju da bi uradili jednu stvar! I nisu jedini: Razlike u cenama šokantne, mnogi ovde dolaze na "remont"

Podeli vest

Stranci u toku sezone odmora dolaze u Srbiju i podvrgavaju se različitim zahvatima, od popravljanja zuba, preko povećavanja grudi do ubrizgavanja hijalurona. Primera radi cene uvećanja usana hijaluronom duplo su jeftinije u Srbiji nego u Nemačkoj, kao i estetička korekcija uvećanja grudi, a podizanje očnih kapaka naši lekari naplaćuju više od tri puta manje nego lekari iz Zapadne Evrope.

Naime, u 21. veku standard je biti lep. Gotovo da je neprihvatljivo nemati savršene zube, usne, lice bez mana, nokte, kosu, telo. Jednostavno "svaka dlaka mora biti na svom mestu", a niz estetskih zahvata to i omogućava gotovo svakom pojedincu.

 

Prema statističkim podacima Međunarodnog udruženja za estetsku i plastičnu hirurgiju postoji porast odlaska na estetske zahvate od preko 40 posto u prethodne četiri godine, a na tržištu estetike Srbija je našla svoje mesto i kotira se dosta visoko.

 

Cene estetskih korekcija u Srbiji i inostranstvu

Najveći broj stranaca u Srbiju dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i Amerike, a jedan od razloga za to jesu korekcije. Evo koje su razlike u cenama u Srbiji i u Zapadnom svetu.

Cena zuba i do četiri puta manja

Zubi se u Srbiji mogu srediti i za četiri puta manje novca nego u Americi i Zapadnoj Evropi. Pregled i konsultacija sa zubarom uglavnom budu besplatne u sklopu sređivanja problema. Za razliku od Srbije u Nemačkoj ovo košta oko 80 evra, dok je u Americi cena za to preko 100 dolara. Cene krunica u Srbiji kreću se od 80 do 200 evra u zavisnosti od kvaliteta i vrste, dok se je u Nemačkoj taj opseg cena od 500 do 800 evra, a u Americi od 900 do 1.500 dolara. Ugranja implanta je najskuplja, a za ovaj postpuak potrebno je da odvojite oko 2.100 dolara u Americi, 1.700 evra u Nemačkoj, a u Srbiji oko 500.

Foto: EPA

 

Estetska korekcija grudi dva puta jeftinija

Problem sa veličinom grudi je čest i sve više žena odlučuje se na to da ga reši operacijo. Ukoliko se odluče da grudi povećaju u Srbiji to će ih koštati oko 4.000 evra, dok za isti zahvat u dok u Nemačkoj moraju da odvoje i duplo više novca. Operacija smanjivanja grudi je u Srbiji malo skuplja, pa košta oko 5000 evra, a u inostranstvu cena ide do 11000 evra. Isto je i u slučaju podizanja grudi.

Hijaluonski fileri i pet puta skuplji u Nemačkoj

Fejslifting u Nemačkoj ne možete uraditi za manje od 11.000 evra, dok je u Srbiji ta korekcija duplo jeftinija.  Korekcija očnih kapaka koštaju u Srbiji oko 1.000 evra, dok u Nemačkim klinikama za to traže između 3-800 i 5-800 evra, a povećanje usana u Srbiji hijaluronom košta maksimalno 300 evra, dok u zemljama Zapada za taj zahvat uzimaju do 1.000 evra.

Foto: Shutterstock

 

Za liposukciju slične cene

Liposukcija u Srbiji može da košta između 3.000 i 3.500 evra, a ako biste se odlučili da ovo ipak uradite u Nemačkoj morali bi odvojite oko 4.000 evra.

Kada ovako pogledamo cene, postaje jasno zašto se stranci ipak odlučuju da ove korekcije odrade u Srbiji. Ipak, Srbi biraju da većinu tih operacija odrade u inostranstvu. Među državama koje se kod srpskih turista ističu po estetskom turizmu, posebno je popularna Turska. Cene ugradnje zubnih implanta su u Turskoj oko 300 evra, povećanje grudi košta oko 3.000 evra, dok liposukciju možete uraditi već za 2.500 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija