• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2024

12:55

Sledi nagli pad temperature! Stižu pljuskovi sa grmljavinom: Evo kakvo vreme nas očekuje do kraja meseca

Tanjug

Društvo

Sledi nagli pad temperature! Stižu pljuskovi sa grmljavinom: Evo kakvo vreme nas očekuje do kraja meseca

Podeli vest

U većem delu Srbije u ovom času preovladava sunčano vreme, a do naoblačenja je došlo na severozapadu Srbije. Upravo se na severozapadu Srbije danas i očekuju kiša i pljuskovi, dok se u o stalim predelima Srbije očekuje suvo.

Maksimalna temperatura biće danas od 15 do 19, u Beogradu do 17 stepeni.

Prvi dan vikenda doneće sunčano i veoma toplo vreme. Ujutro se slab mraz očekuje na jugu i jugoistoku Srbije. Jutarnja temperatura biće od -2 na jugu do 6 stepeni na severu Srbije, maksimalna dnevna do 23 stepena, u Beogradu do 22.

U toku noći na severozapadu, a u nedelju i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a uz prodor hladnog fronta vetar će u skretanju na severozapadni, prolazno i jak. Hladni front podeliće Srbiju na dva dela kada je temperatura u pitanju i maksimalna temperatura kretaće se od 8 stepeni na severozapadu do 22 stepena na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 10.

Krajem dana i tokom noći obilnije padavine očekuju se na jugu Srbije, uz pljuskove sa grmljavinom, dok će na višim planinama kiša preći u sneg. Istovremeno, na severu Srbije padavine će prestati.

Foto: printscreen

 

Početkom sledeće sedmice biće osetno hladnije.

Na severu Srbije u ponedeljak će biti sunčano. U ostalim predelima promenljivo oblačno, ujutro i pre podne u južnim predelima sa kišom, iznad 800 metara sa snegom.

U utorak u Srbiji sledi novo naoblačenje, u toku večeri i noći sa kišom. Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće od 11 do 15°C, u Beogradu do 13°C.

Sredinom sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana i Jadrana. Izražena južna strujanja doneće osetno topliju vazdušnu masu, a u većini predela duvaće i veoma jak jugoistočni vetar, na planinama i u košavskom području sa olujnim udarima od 100 km/h.

Sreda će pored veoma toplog vremena doneti i kišu sa pljuskovima i grmljavinom, ali i pesak iz Sahare, pa se očekuju prljave padavine. Maksimalna temperatura biće do 23°C.

Četvrtak i petak doneće manji pad temperature vazduha. Sam kraj marta i početak aprila doneće sunčano i pravio prolećno vreme, uz temperature od 20 do 25°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija