• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2024

06:20

Srbiju će pogoditi olujna košava! Očekuju se udari vetra do 100 km/h, evo kada stižu letnje temperature

Shuterstock

Društvo

Srbiju će pogoditi olujna košava! Očekuju se udari vetra do 100 km/h, evo kada stižu letnje temperature

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je u sredu rano ujutru upozorenje na olujnu košavu za područje Srbije.

Košava, jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će duvati danas, najjače udare imaće na jugu Banata, od 24 do 28 m/s (85 do 100 km/h), a u Beogradu oko 17 m/s (oko 60 km/h).

 

Košava će duvati tokom celog dana, a najjači udari se očekuju večeras i u prvom delu noći. Potom će uslediti prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a do četvrtka ujutro udari košave će oslabiti, vetar će biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali slabijeg intenziteta u odnosu na današnji dan.

U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti.

Do 7 sati ujutru kiša se očekuje još mestimično u Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, uklјučujući i šire područje Beograda. Padavine će zatim prestati, pa će tokom dana biti suvo i vetrovito.

Od petka pretežno sunčano i osetno toplije. Za vikend i u ponedelјak maksimalna temperatura od 25 do 29 °S.

Foto: Foto: Darko Cvetanović, Shutterstock

 

Vreme danas

Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti oblačno. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima koji će najjači biti na jugu Banata od 24 do 28 m/s (odnosno od 85 do 100 km/h).

U Beogradu nakon oblačnog jutra, tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima oko 17 m/s (odnosno oko 60 km/h).

Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 20 stepeni. Tokom noći stiže prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine, a vetar će biti u skretanju na umeren jugozapadni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutru će još u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Tokom dana promenljivo biće oblačno sa sunčanim intervalima, uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Od petka se očekuje pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni. Početkom sledeće sedmice ponovo će duvati košava, a prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima očekuje se u utorak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija