• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer.rs

27.03.2024

12:15

Nacionalna platforma Srbija stvara i Telekom Srbija  započele stratšku saradnju - SERBIA CREATES SCREEN

Telekom Srbija

Društvo

Nacionalna platforma Srbija stvara i Telekom Srbija započele stratšku saradnju - SERBIA CREATES SCREEN

Podeli vest

Prvi srpski "content" market, profesionalni market produkcije, koprodukcije i razvoja novih TV serija biće odr?an 2025. godine u Ložionici

Nacionalna platforma Srbija stvara i kompanija Telekom Srbija potpisale su Memorandum o razumevanju i započele stratšku saradnju u domenu kreativnih industrija kroz platformu SERBIA CREATES SCREEN - čija je misija dugoročna međunarodna promocija domaćeg audio-vizuelnog sadržaja.

Jedna od najvažnijih zajedničkih aktivnosti biće i organizovanje prvog srpskog "content" marketa koji će se 2025. godine održati u kreativno-inovativnom centru "Ložionica"

Platforma SERBIA CREATES SCREEN fokusirano će se baviti međunarodnim pozicioniranjem Srbije kroz promociju svakog vida kreativnog "screen" sadržaja - audio-video produkcije, pre svega TV serija, gejminga i muzike.

U tom smislu, prvi zajednički koraci u međunarodnom pozicioniranju Srbije već su načinjeni predstavljanjem Srbije u svetlu regionalnog lidera na nedavno održanom Forumu "Series mania" u Francuskoj, koji okuplja profesionalce iz industrije kreiranja televizijskih serija iz više od 60 zemalja sveta.

Srbija je, zahvaljujući ulaganju Vlade Republike Srbije koje je 130 puta veće nego pre 12 godina i Telekomu Srbija koje je za samo pet godina proizvelo više od 100 filmova i TV serija, apsolutni lider u regionu i kredibilan, ravnopravan partner producentima, emiterima i distributerima iz celog sveta.

Strateška saradnja dva uticajna subjekta u oblasti kreativnih industrija biće dodatni podsticaj za razvoj kreativnog sektora u Srbiji kroz brojne zajedničke aktivnosti ističe Ana Ilić, v.d. direktorke kreativno inovativnog centra Ložionica i tima nacionalne platforme Srbija stvara:

- Strateška saradnja dva uticajna subjekta u oblasti kreativnih industrija, platforme Srbija stvara i kompanije Telekom Srbija, kao najvećeg producenta kreativnog sadržaja ne samo u Srbiji već i u čitavom regionu jugoistočne Evrope, biće snažan pokretač inovacija, rasta, izvoza i kolektivnog uspeha srpske kreativne scene kroz brojne zajedničke aktivnosti. Istovremeno, kombinovanjem stručnosti i pristupom novim tržištima moguće je uticati na stvaranje i razvoj još dinamičnijeg kreativnog ekosistema u Srbiji, pre svega u okviru prvog regionalnog centra kreativnih industrija "Ložionica", koji je osmišljen da u potpunosti odgovori na potrebe inovativnog biznis sektora u okviru nadolazećeg revolucionarnog talasa Industrija 5.0. Za takav poduhvat su nam potrebni upravo partneri poput kompanije Telekom Srbija, lidera u svojoj oblasti, koji imaju jasnu viziju budućnosti i koja je spremna da pomera granice naše kreativnosti i inovacija. Imamo sjajne ideje za zajedničke aktivnosti u budućnosti i naročito u okviru "Ložionice".

Foto: Telekom Srbija

 

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija istakla je da će ova saradnja biti pre svega za dobrobit Srbije:

- Godina 2025. je godina kada Beograd i Srbija postaju centar regionalnog i evropskog okupljanja kreativnih i produkcijskih eksperata koji će nam približiti  proces razvoja serija i filmova. Кroz stratešku saradnju sa plaformom Srbija stvara dobili smo nove mogućnosti i dodatno učvrstili viziju pozicioniranja Srbije koja je otvorena ka svetu u cilju razmene znanja  na polju kreativnih industrija. Na "content"  marketu, koji će biti održan na jedinstvenoj lokaciji u "Lžionici",  imaćemo priliku da sve trendove, talente  i moguće kolaboracije približimo svim kreativcima. Poseban akcenat će biti stavljen na edukativni deo gde će Telekom Srbija svoja domaća i internacionalna iskustva i kontakte iskoristiti u cilju prenošenja jasnih znanja  kada je u pitanju kreiranje serija i filmova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija