• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2024

12:24

"Sve oko nestanka devojčice Danke je neuobičajeno" Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima: "Nije realno da dete tog uzrasta ode tako daleko i nestane bez traga"

Društvene mreže

Društvo

"Sve oko nestanka devojčice Danke je neuobičajeno" Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima: "Nije realno da dete tog uzrasta ode tako daleko i nestane bez traga"

Podeli vest

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima izjavio je danas da je sve oko nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora neuobičajeno jer nije realno da dete tog uzrasta ode tako daleko i nestane bez traga, dodavši da se može isključiti impulsivna i neplanska otmica jer, kako je rekao, to rade osobe sa mentalnim oboljenjem.

Kako je objasnio kada su otmice u pitanju, one su obično dugo planiraju od strane otmičara.

Kada su otmice u pitanju, moramo reći da su one planirane, da se prikupljaju informacije o detetu, roditeljima, njihovo kretanje i rutina. Kada pričamo o trgovini ljudima, gotovo da ne postoji slučaj trgovine decom radi ilegalnog usvajanja, to je važno kada pričamo o mogućnosti da Danka bude predmet trgovine ljudima - kaže Inrahimović

Kada je reč o trgovini ljudima, Ibrahimović je istakao da se veoma retko dešava da otmicu izvrše ljudi koji ne poznaju dete i porodicu.

- Zbog toga je neophodno strpljenje, jer se ne zna autentičnost snimka koji je napravio srpski državljanin u Beču na kom se vidi dete za koje se sumnja da je možda Danka, što je možda tračak nade da je devojčica živa - izjavio je Ibrahomović.

 

Komentarišući saopštenje MUP-a Crne Gore da je u toku potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić iz Srbije i da građani ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelariju Interpola u Podgorici, Ibrahimović je rekao da je

Raspisana je žuta poternica i potpuno je očekivano da i zemlje u regionu, kao zemlje u kojima se pretpostavlja da devojčica može biti, raspišu poternicu - napominje Ibrahimović i  ističe da MUP Srbije radi odličan posao.

Klinički psiholog i sudski veštak Dušan Vuković naveo je, povodom snimka koji je srpski državljanin napravio u Beču, a na kome je dete koje je možda nestala Danka Ilić, da se dete na snimku ponaša normalno, u skladu sa svojim godinama, istakvši da adaptacija dece nižeg uzrasta ide izrazitom brzinom.

Dete se ponaša normalno, u skladu sa godinama, kao i svako drugo dete, pri čemu je ovo možda jedan dosta važan aspekat koji treba da istaknemo da se deca jako brzo adaptiraju na nove ljude, uslove, okolnosti i da negde možemo da očekujemo sasvim normalno ponašanje već posle dva do tri dana, ukoliko je to Danka - objasnio je Vuković.

Odgovarajući na pitanje kroz koje traume dete prolazi ukoliko je živo i oteto, Vuković je izjavio da su adaptabilni centri pogotovo male dece neverovatni, zbog čega se ne može govoriti o nekoj budućoj traumatizaciji zato što je reč o uzrastu izrazito malog deteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija