• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

11:13

Ministarstvo odbrane: Početna plata vojnih specijalaca 220.000 dinara

Ministarstvo odbrane Srbije

Društvo

Ministarstvo odbrane: Početna plata vojnih specijalaca 220.000 dinara

Podeli vest

Odred vojne policije specijalne namene Kobre i 72. brigada za specijalne operacije raspisali su konkurs za sve zainteresovane mladiće i devojke do 30 godina starosti koji žele da zasluže mesto u stroju tih elitnih jednica, a početna plata biće 220.000 dinara.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će početna plata vojnih specijalaca koji uspešno savladaju selektivnu obuku iznositi 220.000 dinara.

Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove konkursa biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

- Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu u jednu od dve pomenute specijalne jedinice, na određeno vreme, u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

Napominje se da se na konkurse mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene Kobre raditi u Beogradu.

- Dinamična i izazovna obuka, usavršavanje i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije - ističe se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije otvoren je do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati detaljne informacije o konkursu za prijem u specijalne jedinice mogu pronaći sajtu ministarstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija