• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

19.07.2024

09:53

Nemački polovnjaci dominiraju srpskim tržištem: Evo koliko koštaju i koji modeli su najtraženiji

Informer

Društvo

Nemački polovnjaci dominiraju srpskim tržištem: Evo koliko koštaju i koji modeli su najtraženiji

Podeli vest

U prva četiri meseca ove godine u Srbiji je prodato ukupno 43.290 polovnih automobila iz uvoza, što nije velika razlika u odnosu na podatke iz prethodnih godina kada je zabeležen generalni pad prodaje, pokazala je analiza sajta Polovni automobili.

Srpski vozači su verni dizel-motorima, koji su u ukupnoj statistici zauzeli više od 60 odsto. Najčešće biraju automobile koji su stari između 10 i 13 godina, preciznije one koji su proizvedeni između 2007. i 2011. godine sa evro 3 i 4 dizel-motorom, zapremine oko 1.900 kubika.

Kada je reč o made ih Germany modelima, i dalje je izuzetno tražena "Velika nemačka trojka" - BMW, Mercedes i Audi - ali ubedljivu dominaciju po mnogim istraživanjima imaju modeli čuvenog Golfa. Ovaj automobil najviše vole i sami Nemci, što potvrđuje podatak da je u 2023. bio najprodavaniji model brenda Volkswagen sa više od 81.000 registracija. Kupci u Srbiji su tokom prethodne godine na auto-placevima birali još i automobile Pasat, Polo i Audi A3 i A4.

Cene polovnih automobila u Srbiji variraju, ali se u proseku kreću od oko 3.000 do 18.000 evra, podatak je sajta "Polovni automobili".

Nemački polovni automobili do 5.000 evra

S obzirom na to da je Nemačka najveći izvoznik automobila u Evropi, jasno je zašto raste broj auto-placeva širom Evrope sa vozilima uvezenim baš iz ove zemlje. Na internetu smo potražili najpopularnije nemačke automobile koji su dostupni na srpskom tržištu automobile i evo šta se može naći.

Na primer, za 2.000 evra (bez dodatnih troškova kupovine, može da se kupi Opel Korsa 2008. godište. Specifikacija pokazuje da je u pitanju automobil na dizel-gorivo, sa motorom Euro 4 snage 55/75 (kW/KS) i kubikažom 1248 cm3. Ima 5 sedišta, manuelni menjač, a nekog možda privuče atraktivna žuta boja. Idealan je za gradske lokacije.

Za hiljadu evra više se može pazariti sivi Volkswagen Touran 2.0 TDI 2004. godište, koga takođe pokreće Euro 4 dizel-motor. Kubikaža je 1968 cm3, a snaga 100/136 (kW/KS), stoji na sajtu Polovni automobili.

Po sličnoj ceni se može naći i crni Mercedes Benz A 160 160 cdi 2006. godište. Ovaj automobil se prodaje po ceni za 2.700 evra. Noviji model, 2011. godište je nešto skuplji, na primer košta 4.250 evra. Motor je Euro 5 snage 80/109 (kW/KS), zapremine 1997cm3.

Za ljubitelje brenda BMW, vozilo sa ovim potpisom se na pomenutom sajtu prodaje za 3.600 evra. Navedeno godina proizvodnje ovog sivog dizelaša je 2005, a u pitanju je model 120D Sport. Kubikaža euro 4 motora je 1995cm3.

U ovoj cenovnoj kategoriji se mogu naći i Audijeva vozila. Recimo Audi A4 2005-2006. godište za oko 3.500-3.990 evra. Jedan vlasnik prodaje Audi A3 S line, na primer, za 4.990 evra, ali ima znatno jeftinijih primeraka istog modela.

Ne možemo zaobići Golfa, a pretraga je pokazala se za prosečnih 3.500-4.000 može naći solidan primerak nemačkog giganta. Na primer, pronašli smo ponudu Golfa 5 iz 2005. godine za 3.250 evra, kao i jedan model za 4.500 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)
Live TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)

Uništen ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima. PVO sistemi raspoređeni oko Putinove rezidencije. Orban poručio: Evropa misli da može da pobedi Rusiju, ali nije tako! Zelenski kritikovao Orbana! Na ovu, ali i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su filozof Boris Bratina i Đorđe Ančić, oficir RV i PVO. Uživo u program javio se i politikolog i publicistsa Andreja Lović koji je govorio o situaciji u Nemačkoj u odnosu na SAD.

18.07.2024

22:26

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije
Fudbal

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije

Kakva je takva je - naša je i bolju nemamo! Danas kreće nova sezona fudbalske Superlige Srbije. I pre nego što prevrnete očima, brem vi koji ste ljubitelji fudbala, imajte u vidu da bolju nemamo i da nije sve tako crno kako se možda na prvi pogled čini.

19.07.2024

08:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija