• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.08.2024

09:27

U ovom gradu se sve traži i kupuje: Stanovi najjeftiniji tamo gde se najviše i grade

wikipedia.org

Društvo

U ovom gradu se sve traži i kupuje: Stanovi najjeftiniji tamo gde se najviše i grade

Podeli vest

Cene nekretnina u Nišu poslednjih godinu dana se nisu menjale. Više ne postoji deo grada koji je više ili manje tražen – traži se sve, ali se cene razlikuju.

Nikola Živković iz  Gigant nekretnina ističe da je starogradnja nešto jeftinija od novogradnje.

- Starogradnja u centru i na Bulevaru košta između 1.500 i 1.700 evra po kvadratu, dok je novogradnja nešto skuplja, kvadrat negde čak košta i više od 2.000 evra. Na Panteleju gde se najviše i gradi cene su nešto povoljnije – oko 1.600 evra je novogradnja, a stara gradnja je nešto jeftinija - kaže Živković .

Kada je reč o načinu plaćanja oko 60 odsto stanova se kupuje za keš, 40 putem kredita, prenosi TV Zona plus.

- Tako je bilo u proteklih godinu dana jer su krediti bili nepovoljni. Sada čujemo da su banke dale bolju kamatnu stopu tako da će taj procenat sigurno da se promeni - dodaje Živković.

Foto: D.K.

 

On ističe da je došlo i do stabilizacije cene kod izdavanja stanova.

- Kirije su različite, a primera radi iznajmljivanje jednoiposobnog stana u novogradnji od 45 kvadrata sa novim nameštajem košta između 250 i 300 evra, ali na cenu utiče mnogo faktora - napominje Živković.

Za izdavanje su najatraktivnije lokacije oko fakulteta, pre svega Medicinskog i Filozofskog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21