• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Biz Portal

27.09.2024

09:38

Ova srpska banja je prirodno lečilište: Smeštaj može da se nađe za manje od 3.000 dinara sa sve doručkom

Printskrin

Društvo

Ova srpska banja je prirodno lečilište: Smeštaj može da se nađe za manje od 3.000 dinara sa sve doručkom

Podeli vest

Na samo 17 kilometara od Zrenjanina nalazi se banja za koju do sada verovatno niste čuli, a u pitanju je banja Rusanda- jedna od najlekovitijih u našoj zemlji.

Radi se o prirodnom lečilištu, nastalo davne 1867. godine, koje se nalazi u okviru naselja Melenci, nadomak najvećeg slanog jezera u Srbiji.

Reč je o istoimenom jezeru – Rusanda, koje je poznato po blatu, odnosno peloidu sa neverovatnim lekovitim svojstvima za koje se u Evropi znalo još od davnina.

U banji se u terapijaske svrhe koristi upravo ovo lekovito blato, a njegove blagodeti su prvi put potvrđene u Carskoj akademiji u Beču.

Pored lekovitog blata, ova banja može da se pohvali i predivnom prirodom koja je okružuje. Nalazi se u parku borova, bagrema i lipa, na obali istoimenog jezera.

Sastoji se od pet objekata za smeštaj bolesnika i korisnika usluga i raspolaže sa ukupno 306 postelja.

Cene smeštaja 

Smeštaj u banji Rusanda može da se nađe za oko 2.900 dinara sa doručkom po osobi u trokrevetnim sobama. Cena polupansiona iznosi 3.250, a pansiona u trokrevetnim sobama je 3.800 dinara.

U dvokrevetnim sobama cena noćenja sa doručkom je 3.300, poplupansion iznosi 3.650, a pun pansion 4.200 dinara.

Noćenje u jednokrevetnim sobama sa doručkom je 4.100, u polupansionu 4.450, dok je cena punog pansiona 5.000 dinara.

Smeštaj može da se pronađe i u neposrednoj blizini banje, a cena noćenja tako može da vas izađe i 2.300 dinara za dve osobe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija