• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2024

15:46

Po 70.000 dinara za građane Srbije! Stiže nova novčana pomoć - Ovo su uslovi

Shutterstock

Društvo

Po 70.000 dinara za građane Srbije! Stiže nova novčana pomoć - Ovo su uslovi

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava nosiocima oznake starih zanata u Privrednoj komori Vojvodine.

Reč je o petogodišnjoj praksi Pokrajinske vlade, novčane podrške preduzetnika, mikro i malim pravnim licima koji se bave poslovima domaće radinosti - umetničkim i starim zanatima.

 

- Novca nikad dosta, ali se trudimo da jednom ili dva puta godišnje, kada za to imamo sredstava, pomognemo ovim ljudima - kazao je dr Ivanišević i dodao:

- Oni su nam važni, proizvode, zapošljavaju i daju veliki doprinos turizmu, budući da izlažu svoje proizvode na svim manifestacijama, a ima ih preko 1.000 na teritoriji AP Vojvodine.

Foto: Shutterstock

 

Kako je istakao, te zanatlije su upravo ono što je karakteristično za Vojvodinu i potrebno ih je podržati, stoga su sledeće godine u planu i nove subvencije troškova repromaterijala, kao sredstva i za nabavku nove opreme.

- Novac od Pokrajine nam znači jer je teško održati proizvodnju, moramo da planiramo unapred, da kupimo sirovine i ulažemo u ambalažu, plaćamo doprinose, a robu naplatimo tek posle nekih 50 dana - kazao je vlasnik sapundžijske radnje „Zeljković“ u Kikindi Željko Zeljković.

Sa tim se slaže i Dijana Kopunović Torma, koja se zajedno sa suprugom Ferencom bavi umetničkom obradom drveta u Subotici. Ona je istakla da se tradicija mora negovati kako bi društvo napredovalo i razvijalo se, te da je pomoć ove vrste dragocena.

- Ljude koji stvaraju svojim rukama treba podržati, kako se ne bi izgubili u konkurenciji sa mašinama - kazala je Kopunović Torma.

Foto: Shutterstock

 

U planu je nastavak konkursnih aktivnosti Pokrajinske vlade, te su na osnovu rebalansa budžeta AP Vojvodine obezbeđena sredstva za nastavak programa zapošljavanja najboljih studenata Univerziteta u Novom Sadu u organima i organizacijama kojima je osnivač Pokrajinska vlada.

- Posebno smo ponosni na taj konkurs, jer mislimo da mladi ljudi treba da dobiju šansu da tu čuvenu godinu dana iskustva steknu za naknadu koja je 70.000 dinara - istakao je Ivanišević.

On je ujedno najavio i novi konkurs Pokrajine u oblasti komunikacija. U pitanju je nastavak saradnje sa lokalnim samoupravama u postavljanju video-nadzora, hotspotova za Internet i kamera na raskrsnicama, a sve to zahvaljujući dobroj saradnji sa beogradskim Ratelom, kazao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!
NBA

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić (29), juče je prisustvovao redovnoj konferenciji za medije povodom početka nove NBA sezone. Kao i obićno, momak iz Sombora je svojom spontanošću i šalama, kako na svoj, tako i na tuđi račun, oduševio prisutne. Ipak, pažnju su ovog puta privukle i njegove nove patike - specijalno dizajniran model sa potpisom i još jednim detaljem.

27.09.2024

17:50

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija