• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2024

16:02

Do kraja godine je ostalo još malo neradnih dana! Ovog datuma imaćemo produženi vikend

Shuterstock

Društvo

Do kraja godine je ostalo još malo neradnih dana! Ovog datuma imaćemo produženi vikend

Podeli vest

Do kraja ove godine ostao je samo još jedan neradni dan i to ponedeljak 11. novembar.

Iako je sezona letnjih odmora prošla i svi su se maltene vratili na posao, a i školska godina je počela pre mesec dana mnogi već priželjkuju produženi vikend koji bi mogli da iskoriste za mini-odmor i relaksaciju od posla, svakodnevice ili da otputuju negde.

Upravo njih će razočarati praznični kalendar jer ćemo u naredna tri meseca imati samo jedan neradni dan 11. novembar.

Nekon toga odmaraćemo za Novu godinu sredu i četvrtak 1. i 2. januara 2025, a onda i 7. januara za Božić. U februaru nas tradicionalno čekaju dva praznična dana 15. i 16. februar.

Foto: Shuterstock

 

 

Ministarstvo prosvete objavilo je školski kalendar za 2024/25. godinu, prema kojem će đaci u Srbiji ove godine imati četiri raspusta, ali će dva, zbog drugačijeg preklapanja sa vikendima, za po dan trajati kraće.

Prolećni raspust najviše se razlikuje - on je prošle školske godine trajao ukupno 10 dana, a naredne godine prvi deo trajaće šest, a drugi deo četiri dana, jer Uskrs i Prvi maj nisu tako blizu jedan drugom kao što je bilo ove godine. Sve u svemu, sledeće školske godine, đaci u Srbiji će imati ukupno 40 neradnih dana (uključujući i vikende koji se nadovezuju na raspuste) od 1. septembra do početka letnjeg raspusta, što je za dva dana manje nego školske 2023/24.

U toku školske godine učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust, navodi se u Pravilniku o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2024/25. godinu:

Jesenji raspust počinje u ponedeljak, 11. novembra 2024. godine, a završava se u utorak, 12. novembra 2024. godine.

Zimski raspust počinje u ponedeljak, 30. decembra 2024. godine, a završava se u petak, 17. januara 2025. godine.

Prolećni raspust počinje u sredu, 16. aprila 2025. godine, a završava se u ponedeljak, 21. aprila 2025. godine.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 16. juna 2025. godine, a završava se u petak, 29. avgusta 2025. godine.

Za učenike osmog razreda, letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završava se u petak, 29. avgusta 2025. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)
Crvena zvezda

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju Interu na čuvenom stadionu "San Siro", u meču drugog kola Lige šampiona (RTS1, Arena Premium). Prema izveštaju našeg dopisnika iz Milana, italijanske vlasti preduzele su sve neophodne mere bezbednosti, pa će se prilikom ulaska na stadion, osim karte i ličnih dokumenata, od navijača tražiti i pasoš.

01.10.2024

17:00

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija