• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

21.03.2017

08:09

MAJKA TEŠKO RANJENOG DEČAKA: SIN SVEŠTENIKA mi nožem UNAKAZIO SINA, a dobio sramnu kaznu u VP domu!

Vesti

MAJKA TEŠKO RANJENOG DEČAKA: SIN SVEŠTENIKA mi nožem UNAKAZIO SINA, a dobio sramnu kaznu u VP domu!

Podeli vest

Nasilnik je izbo mog Viktora iz čista mira. Ostao je bez bubrega i slezine, creva su mu isečena, a napadač će se brzo vratiti iz doma, još gori. Kako je sin popa postao zver, pita se Ozrenka Jovanović

Preblago
Nasilnik će ostati u VP domu minimum šest meseci, maksimalno do četiri godine

Viši sud u Nišu osudio je maloletnog V. J. (16) na boravak u popravnom domu u periodu od najmanje šest meseci, maksimalno do četiri godine, jer je 12. novembra 2016. nožem unakazio godinu dana starijeg Viktora Jovanovića! Viktorova majka ogorčena je ovakvom presudom jer je njen sin u tom napadu ostao bez bubrega i slezine, a creva su mu bila iskasapljena, pa je jedva ostao živ.

Posebno je revoltirana činjenicom da je napadač sin sveštenika iz Niša.

- Ne mogu da shvatim da čovek čiji je zadatak da širi dobrotu, da ispoveda ljude i uči ih veri odgaji takvog sina, takvu zver! Nije mi jasno da li je takav čovek dorastao zadatku koja mu je crkva poverila - pita se Viktorova majka.

Advokat: Maloletnik mora u pritvor

Miroslav Ristić, zastupnik porodice Jovanović, kazao je da će od tužilaštva tražiti da podnese žalbu na ukidanje pritvora napadaču.
- Smatram da je njegovim boravkom na slobodi ugrožena bezbednost mog klijenta. Tim pre što još nije utvrđen motiv napada, pa smatramo da bi radi sprečavanja ponavljanja krivičnog dela maloletnik morao da ostane u pritvoru do upućivanja u popravni dom - kazao je Ristić.

Ona je ogorčena i zbog preblage kaznene politike za maloletne nasilnike.

- Ne krivim sud, već državu koja je donela ovakav zakon. Kao da time poručuju deci: "Ubijajte se!" I da taj nasilnik ostane u domu pune četiri godine, šta će to značiti mome sinu? Utroba mu je unakažena, ostao je invalid i imaće ožiljak na licu dok je živ, a da ne govorimo o psihičkim posledicama - priča Ozrenka.

Ona dodaje da je Viktor prilikom napada izgubio tri litre krvi.

- U bolnici smo bili 45 dana, a 30 dana nije ništa stavio u usta... Da li se neko upitao kako sam se osećala tih 45 dana? Bila sam u neprestanoj agoniji, molila sam se da mi dete ostane živo. Nasilnik će se prošetati popravnim domom i vratiće se, verujem, još gori nego što je bio - žali se Viktorova majka.

Nju je posebno iznenadila odluka suda da se napadaču ukine pritvor do upućivanja u popravni dom.

Informer

- Sad razmišljam da li će taj dečak ponovo presresti mog sina i napasti ga. Ali ovog puta ću ga sačuvati od njega, braniću ga svim sredstvima. Nikada mu neću oprostiti to što mi je onesposobio dete. Popravni dom nije ništa, njegovi će ga tamo obilaziti, slaviti mu rođendane, a moje dete će večito trpeti posledice bezumnog napada - kazala je majka teško ranjenog dečaka.

Preblago
Nasilnik će ostati u VP domu minimum šest meseci, maksimalno do četiri godine

Portparol niškog Višeg suda Iva Popović objasnila je da vaspitna mera izrečena V. J. može trajati od šest meseci do četiri godine.

- Koliko će dugo biti u domu odlučuje sud na osnovu periodičnog izveštaja o resocijalizaciji maloletnika - kazala je Popovićeva.

Podsetimo, V. J. je 12. novembra na Trgu učitelja Tase u Nišu nasrnuo na Viktora, koji se sa drugovima vraćao sa rođendanske proslave. Drugovi su za trenutak uspeli da ih razdvoje, i taman kad je izgledalo da je sve završeno. V. J. se zaleteo na Viktora sa nožem u ruci i više puta ga izbo. Teško ranjeni mladić bi iskrvario da mu drugovi majicama nisu pritisli rane na stomaku, a jedan prolaznik mu je podvezao nogu. Napadač je lociran i uhapšen iste večeri. 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17