• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V.

20.12.2017

17:53

POTRESNI DETALJI KRVAVE DRAME U SELU BARE: Ludi starac izrešetao policajca, PA ZAPUCAO NA SPECIJALCE!

Vesti

POTRESNI DETALJI KRVAVE DRAME U SELU BARE: Ludi starac izrešetao policajca, PA ZAPUCAO NA SPECIJALCE!

Podeli vest

Dobrivoje Živković (69) automatskom puškom pretio zetu i unuci, a onda ubio policajca Srđana Petrovića, koji je došao da ga smiri. Pomahnitali starac se potom zabarikadirao u kuću, pa zapucao i na pripadnike SAJ, koji su ga likvidirali

Psihički oboleli Dobrivoje Živković (69) iz sela Bare kod Požarevca preksinoć je automatskom puškom ubio policajca Srđana Petrovića (42), koji je došao da ga smiri jer je starac te večeri pretio zetu i unuci!

Dobrivoje se potom zabarikadirao u svoju kuću, pa pucao i na pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ)! Posle mučnih pregovora koji su trajali celu noć, specijalci su upali u Živkovićevu kuću i ubili ga tokom razmene vatre!

Bio miran čovek

Hristivoje Živković (66), brat pomahnitalog starca, ispričao nam je da je Dobrivoje bio miran čovek, ali da je pre godinu dana "sišao s uma, zbog čega godinu dana nije izlazio iz kuće".

Informer/privatna arhiva

- Dobrivoje je živeo u kući sa ćerkom, zetom i dve maloletne unuke. Mlađa je kobne noći bila sa ocem u kući, starija je bila kod momka u selu Smoljinac, dok im je majka bila u Vlaškom Dolu, gde je čuvala neko dete. Dobrivoje je bio dobar i miran čovek, ali je u poslednjih godinu dana umislio da će ga neko oteti i ukrasti mu organe - priča Hristivoje.

Izvor iz istrage kaže da je krvava drama započela preksinoć oko 21 sat, kad je Dobrivoje iz čista mira napao mlađu unuku, a onda i zeta koji je pokušao da je odbrani.

- Dobrivoje je potegao "kalašnjikov", zapretio zetu da će ga ubiti, pa je i njega i unuku izbacio iz kuće. Šokirani zet je zatim otišao do komšije, koji ga je posavetovao da pozove policiju. Patrola policije, u kojoj je bio i Srđan Petrović, brzo je stigla do Dobrivojeve kuće, ali starac nije hteo da se smiri - priča naš izvor.

Policajci su zato čekali u autu ispred kapije, a Dobrivoje je povremeno čak i pucao u vazduh, dajući im do znanja da nema nameru da se preda.

- U jednom trenutku, oko 22 sata, Dobrivoje je krišom izašao iz kuće, prišunjao se do policajaca koji su bili ispred kapije, i ispalio rafal pravo u Srđana, dok je njegov kolega skočio u grm i tako se spasao od suludog ubice. Poludeli starac je zatim pobegao u kuću, gde se zabarikadirao. Teško ranjeni Srđan je uspeo da pozove kolege da pošalju pomoć, ali se ubrzo nakon toga više nije odazivao na njihove pozive. Kada je pomoć stigla, Srđan je ubačen u sanitet, ali je preminuo na putu za bolnicu - navodi naš izvor.

Tada su, kaže on, pozvani specijalci. Pripadnici SAJ su oko 23 sata megafonom pozvali Dobrivoja da se preda, ali on je na te pozive odgovarao pucajući na njih.

Informer/privatna arhiva

- Specijalci su bili uporni u nameri da Dobrivoja živog uhapse i celu noć su pokušavali da ga smire. Pošto je u zoru, oko pet sati ujutro, već postalo jasno da od toga nema ništa, odlučeno je da se upadne u kuću i savlada ubica. Pripadnici SAJ su najpre bacili šok bombe u kuću, pa su upali unutra i u razmeni vatre likvidirali Dobrivoja - rekao je naš izvor.

Devizni penzioner

Poznanik ubijenog starca Dobrica R. kazao nam je da je Dobrivoje u mladosti bio odličan fudbaler i da je trenirao sa našim proslavljenim fudbalerom Stanislavom Karasijem.

- Tražila ga je svojevremeno i Crvena zvezda, ali Dobrivoje je odustao od fudbalske karijere i počeo da radi kao moler. Prva žena mu je umrla od raka, a on se zatim preselio u Italiju. Tamo se ponovo oženio, a druga žena ga je potom ostavila i uzela mu veći deo imovine koju je tamo stekao. Dobrivoje je zatim otišao da radi u Austriju, gde je dočekao penziju, nakon čega se vratio u Bare i živeo s ćerkom, zetom i unucima - kazao je Dobrica. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17