• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2019

16:49

TUŽILAŠTVO: Priznanje krivice u vezi sa pogibijom radnika u Kneza Miloša

Vesti

TUŽILAŠTVO: Priznanje krivice u vezi sa pogibijom radnika u Kneza Miloša

Podeli vest

Jedan od odgovornih za pogibiju radnika Nebojše Turovića (56) iz Kraljeva, 29. avgusta prošle godine na gradilištu u ulici Kneza Miloša u Beogradu, okrivljeni P. Ž. priznao je krivicu i zaključio sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom na osnovu kojeg će biti uslovno osuđen na 23 meseca zatvora sa rokom provere od četiri godine


Prema B.D. i D.S, okrivljenih za nepreduzimanje mera zaštite na radu, tužilaštvo je odložilo krivično gonjenje jer su na osnovu opotuniteta upaltitli po 250.000 dinara, dok se protiv M.P. nastavlja krivični postupak zbog "teškog dela protiv opšte sigurnosti", a protiv N.S. zbog nepreduzimanja mera zaštite na radu, objavilo je danas na sajtu Prvo osnovno tužilaštvo.

P.Ž. je priznao krivicu za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti. Uslovna kazna od godinu i 11 meseci zatvora, sa rokom provere od četiri godine, je ujedno i najveća moguća kazna zatvora koja je propisana Krivičnim zakonikom, a koja se može izreći ukoliko se izriče uslovna osuda, napominje tužilaštvo.

Turović je poginuo 29. avgusta 2018. godine kada je došlo do urušavanja temeljnog zida na gradilištu u ulici Kneza Miloša na prostoru bivše ambasade Sjedinjenih Americkih Država.

Nakon toga je Inspektorat za rad Ministarstava za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, podneo krivičnu prijavu protiv petoro pomenutih.

U saospstenju tužilaštva se ukazuje da su u toku dokaznog postupka pred tužilaštvom saslušani svi osumnjičeni, kao i da je ispitan T.S. u svojstvu oštećenog, inače brat poginulog radnika.

Dodaje se da je pribavljena relevantna dokumentacija i isprave, kao što su ugovori izvodača i podizvođača, zapisnici inspektorata, elaborati, pismena dokumentacija, izveštaj o smrti i zapisnik o obdukciji.

Tužilaštvo ističe da su odluke o kazni i primeni odlaganja krivičnog gonjenja, donete imajući u vidu utvrđeno činjenično stanje i sve olakšavajuće okolnosti za okrivljene, kao i da je reč o neosuđivanim osobama.

Takođe, brat poginulog radnika nije se pridružio krivičnom gonjenju okrivljenih i nije istakao imovinskopravni zahtev, obzirom da su ga, kako navodi tužilaštvo, u toku krivičnog postupka osumnjičeni u potpunosti obeštetili.

Nakon ove tragedije na gradilištu, mediji su pisali da na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.

Parcelu sa zgradom na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings".

Poginuli radnik je prema pisanju medija radio na crno u preduzetničkoj firmi „Anker bau”, podizvođaču radova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 5 godina

Dobro je kad neki ljudi mogu da priznaju krivicu....

mila

pre 5 godina

Priznanje krivice u vezi sa pogibijom radnika u Kneza Miloša

mimi

pre 5 godina

stroge kontrole su jedino resenje da se ovakve stvari minimalno desavaju,zalost je za tog radnika koji je nastradao i njegovu porodicu

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17