• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

05.07.2019

08:10

OTMIČAR IZ PATRIJARŠIJE OPTUŽIO POPOVE ZA KRAĐU! Otkrivamo ko je crkvenjak koji je napravio talačku dramu

Vesti

OTMIČAR IZ PATRIJARŠIJE OPTUŽIO POPOVE ZA KRAĐU! Otkrivamo ko je crkvenjak koji je napravio talačku dramu

Podeli vest

Branko Lučić (42), koji je oteo radnike u Patrijaršijskom domu i tražio od Crkve 200.000 evra, pre nekoliko godina je optužio sveštenike Hrama Svetog Save za krađu donacija, ali se ispostavilo da je sve slagao

Bivši crkvenjak Branko Lučić (42), koji je prekjuče oteo dva radnika u Patrijaršijskom domu i tražio od Crkve 200.000 evra, pre četiri godine optužio je sveštenike Hrama Svetog Save za ogromnu pljačku para od donacija! Ta afera je imala ogroman odjek u javnosti, ali se kasnije ispostavilo da je Lučić sve slagao!

Istragom je utvrđeno da nije bilo nikakve pronevere, a Lučiću je nakon toga zabranjeno da služi u Hramu.

Veliki skandal

Kako saznajemo od Lučićevog poznanika i bivšeg kolege iz Hrama Svetog Save, Branko je radio kao crkvenjak u Hramu od 2012. do 2015, kada je izbila afera zbog navodne pronevere 30.000 evra iz te srpske svetinje.
- To je bio veliki skandal. Svi sveštenici i đakoni su bili sklonjeni iz Hrama, ali kada je istragom utvrđeno da nisu proneverili novac, Lučiću je bilo zabranjeno da služi kao crkvenjak, jer se ispostavilo da je lagao o proneveri - objašnjava naš sagovornik.

On ističe da je Branko uvek bio malo čudan, ali i prgav i drčan, pa ga mnogi nisu voleli.
- Koliko znam, rodom je iz Pljevalja, a u Beograd je došao odmah posle završene srednje škole. Nije se ženio, a kada je počeo da radi kao crkvenjak, upisao je i Bogoslovski fakultet, ali nije stigao dalje od prve godine. Tri godine je bio crkvenjak u Hramu, ali nakon što je najuren, samo je nekoliko puta dolazio od tada, kao vernik - navodi naš sagovornik.

Kako je dodao, prava je sreća što niko nije povređen kad je Lučić prekjuče upao u Patrijaršijski dom naoružan pištoljem.
- On nije bio nasilan, ali, kako sam već rekao, uvek je bio drčan i neprijatan i verujem da je takav i sada. Čuo sam da je mahao pištoljem i moglo je sve mnogo gore da se završi. Koliko znam, on odranije poznaje knjigovođu Miru, koju je oteo u Patrijaršiji, a sada je na nju potegao pištolj. Čujem da je tražio neki novac. Ko zna šta mu se desilo u glavi da uradi tako nešto - kaže bivši kolega uhapšenog crkvenjaka.

PATRIJARH O TALAČKOJ KRIZI U PATRIJARŠIJI: Policija je obavila posao - NA SREĆU, SVE SE DOBRO ZAVRŠILO!

Podsetimo, drama u zgradi Patrijaršijskog doma u Ulici kralja Petra u centru Beograda dogodila se u sredu oko 12 sati, kada je Lučić upao u kancelariju na prvom spratu i oteo blagajnika Radivoja M. (54) i knjigovođu Mirjanu J. (35). Lučić je, vitlajući pištoljem, zahtevao da mu Srpska pravoslavna crkva isplati 200.000 evra za "zaštitu Kosova i Crne Gore i kao nagradu zbog njegovih zasluga za zemlju". Pribrani Radivoj je krišom uspeo da kontaktira policiju i brzo su u Patrijaršijski dom stigle dve patrole.

Razoružan i uhapšen

O svemu je obavešten patrijarh Irinej, koji je bio na spratu iznad. Za to vreme policajac Zoran Vulović (37) stajao je ispred vrata kancelarije u kojoj je Lučić držao taoce i čekao pogodan trenutak za akciju.
- Vrata su u jednom trenutku počela da se otvaraju. Pritajio sam se iza njih i, čim sam video ispruženu ruku i pištolj, znao sam da moram da reagujem. Sačekao sam da iskorači iz kancelarije, a onda ga zaskočio. Svu snagu sam usmerio na to da mu izbijem pištolj iz ruke. To sam ubrzo i uspeo. U tom trenutku on je nešto promrmljao, a ja sam ga oborio na pod i stavio mu lisice - ispričao je hrabri Vulović.

Lučiću je određeno zadržavanje do 48 sati i danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Tereti se za pokušaj iznude i nedozvoljeno nošenje oružja. 

HEROJ SKOČIO NA PIŠTOLJ I SAVLADAO OTMIČARA! Hrabri policajac Zoran rešio talačku krizu u Patrijaršiji!

Sveštenik pao s eksplozivom

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji "Lotika" zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija! Portparolka MUP Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je da je ova akcija usmerena na razbijanje jedne veće kriminalne grupe.
- Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmerenog delovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona - navela je Miljanovićeva.
Ona je rekla da se Glišić i dalje nalazi na kriminalističkoj obradi i da će danas biti sproveden u tužilaštvo u Višegradu.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovo

pre 4 godine

Sve je divno i krasno u spc. Sve anđeo do anđela. Nevini i čisti ko suza u oku,rekao sugovornik.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija