• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

05.08.2019

16:55

IPAK NIJE PREVARILA SMRT! Baba iz Kikinde preminula četiri dana NAKON ŠTO JE PRVI PUT PROGLAŠENA MRTVOM!

Vesti

IPAK NIJE PREVARILA SMRT! Baba iz Kikinde preminula četiri dana NAKON ŠTO JE PRVI PUT PROGLAŠENA MRTVOM!

Podeli vest

- Lekar je napravio grešku jer prilikom pregleda pacijentkije nisu korišćena osnovna medicinska sredstva, a to je stetoskop i EKG aparat - rekla je dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja

Starica (89) iz Kikinde I.K. koju je dežurni lekar Hitne službe proglasio u četvrtak mrtvom, iako je ona bila živa, preminula je nakon četiri dana provedenih u kikindskoj Opštoj bolnici na Odeljenju neurologije, saznaje portal Telegraf.rs.

Lekar N.B. (30), koji je u četvrtak u porodičnoj kući starice konstatovao njenu smrt, da bi nedugo po dolasku progrebnika ona "oživela", suspendovan je i po svemu sudeći preti mu otkaz - saopštavaju iz kikindskog Doma zdravlja.

Ovo je drugi slučaj u Kikindi, da se živa osoba proglasi mrtvom.

 

ŠOK! BABA IZ KIKINDE OŽIVELA UOČI SAHRANE?! Starica otvorila oči kad su joj POGREBNICI SKIDALI MINĐUŠE!

 

Podsetimo, prvi put se dogodilo maja prošle godine kada je dežurni lekar Hitne službe staricu Radojku S. (70), proglasio mrtvom, da bi ona nakon nekoliko sati pokazala znake života. Zbog ovakvih profesionalnih propusta, mladi lekar iz Hitne službe udaljen je sa posla na 15 dana, a nakon isteka ovog roka doneće se konačna odluka o njegovom daljem status, rekla je dr Biljana Marković, direktorica kikindskog Doma zdravlja.

- Lekar je napravio grešku jer prilikom pregleda pacijentkije nisu korišćena osnovna medicinska sredstva, a to je stetoskop i EKG aparat. Zbog ovakvog propusta moraćemo da delujemo sa zakonom. Kolegama je sugerisano da zbog prethodnog slučaja moraju da deluju u skladu sa propisima, a kako ni ovoga puta lekar nije postupao prema svim pravilima, delovaćemo onako kako zakon nalaže - istakla je Marković.

 

Bizaran slučaj od pre nekoliko dana još jednom je šokirao javnost. Po pozivu komšija i rodbine, Hitna pomoć došla je u staričinu kuću gde je lekar N.B. konstatovao njenu smrt.

POTVRĐENO! Beograđanka obolela od groznice Zapadnog Nila!

 

Kako su prisutni već tada pozvali pogrebnu službu jer im je rečeno da je baka mrtva, ona je prilikom oblačenja kada je pogrebnik stigao otvorila oči i “mahnula” rukom”. Iznenađene komšije i rodbina, ponovo su pozvali Hitnu službu koja je baku transportovala do Odeljenja neurologije u Opštoj bolnici, nažalost nakon nekoliko dana, starica je preminula u kikindskoj bolnici.

Baka Radojka je isto prošla kao i starica I.K.iz Srbobranske.

Isti slučaj dogodio se prošle godine, kada je kod baka Radojke S. (70), proglašena smrt, iako je ona bila živa. Starica iz Gerontološkog centra je nakon nekoliko sati pomerila ruku i tada je bilo jasno da je starica živa.

Ona je ustvari bila u komi, te je nakon deset sati, lekar konstatovao da je živa. Nakon pregleda u bolnici baka je vraćena u Gerontološki centar gde je živela nepunih godinu dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15