• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.04.2016

12:44

NOVI PAZAR: Ubedljiva pobeda SDP!

Zanimljivosti

NOVI PAZAR: Ubedljiva pobeda SDP!

Podeli vest

Gradska izborna komisija objavila je danas konačne rezultate na lokalnim izborima u Novom Pazaru, koji pokazuju da je najviše glasova u tom gradu osvojila koalicija predvođena Sandžačkom demokratskom partijom.

Ova lista dobila je podršku 16.655 birača iz Novog Pazara, odnosno 36,07 odsto, a u budućem sazivu lokalnog parlamenta imaće 18 odborničkih mesta.

Sa 10.381 glasom, odnosno sa 22,48 odsto na drugom mestu je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka koja će dobiti 11 mandata.

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) ima 9.459 glasova (20,48 odsto), pa će u gradskoj skupštini imati 10 predstavnika.

Lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje" osvojila je 4.455 glasova (9,65 odsto) i imaće pet odbornika, a Sandžačka narodna partija (SNP) sa 2.810 glasova, odnosno 6,09 odsto imaće tri mesta u lokalnom parlamentu.

Skupština Novog Pazara ima 47 odbornika.

Pet učesnika lokalnih izbora nisu uspeli da predju cenzus.

Srpska lista (Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije, Dveri) osvojila je 1.267 glasova (2,74), Novi pokret Rešada Hodžića 877 (1,9 odsto), Narodni pokret 33 (0,07 odsto), Proleće 128 (0,28 odsto) i Budjenje 112 glasova (0,24 odsto).

Glasalo je 47.385 (56,41 odsto) od 84.010 upisanih birača. Nevažećih listića je bilo 1.211.

Predsednik GIK Radoslav Milić rekao je radiju Sto plus da će glasanje biti ponovljeno na tri biračka mesta, jer birački odbori u kutije nisu ubacili kontrolne listiće.

"Glasanje će biti ponovljeno na biračkim mestima u Muzičkoj školi, Tušimlji i Aluloviću, ali rezultati najverovatnije neće uticati na raspodelu mandata u lokalnom parlamentu", kazao je Milić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija