• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

13.12.2020

19:39

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VAKCINA I ZVERI

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VAKCINA I ZVERI

Podeli vest

Sećate li se 'Opstanka'? TV serijala u kome smo gledali kako stvari funkcionišu u životinjskom svetu, među zverima. Znate ono, lav juri antilopu, pa je stigne, zakolje i pojede. A onda dolete lešinari i oglođu šta je preostalo. Pa ono kad mlađi i jači majmun nasmrt prebije starijeg i slabijeg, otme mu ženke i ostavi ga da umre sam...

 

E, upravo to, surovu životinjsku borbu za opstanak, zakon jačeg u svom najbrutalnijem pojavnom obliku gledamo ovih dana u svetu. Svuda oko nas. Nema više nikakvih obzira, nikakvih moralnih obaveza i stega, nema 'ljudskosti', nego samo - ubij, zakolji, otmi!

O vakcini protiv korone govorim, razume se. O životinjskoj politici najvećih i najbogatijih. O zverskom konceptu po kome samo oni imaju pravo na život, dok se svi drugi, oni koji nisu veliki, bogati i moćni, imaju prepustiti zlehudoj sudbini.

Nema više u međunarodnoj politici čak ni pokušaja pravljenja privida nekakvih principa, niko više i ne spominje humanost ili solidarnost. Poput onih zveri iz 'Opstanka', svi danas gledaju samo sebe. I baš kao što je proletos čitava Evropska unija sa užasavajućom ravnodušnošću i mirnoćom posmatrala kako u Italiji ljudi umiru kao mušice jer nemaju respiratore, a da nikome u Briselu ili Berlinu nije ni palo na pamet da bar ponude pomoć, isto tako danas oni najbogatiji i najmoćniji transparentno bahato misle samo na sebe i samo na svoje.

Jer kako drugačije nego životinjskom borbom za opstanak objasniti činjenicu da su najveće zapadne zemlje unapred otkupile kompletnu proizvodnju 'Fajzerove' i 'Modernine' kovid-vakcine? Čime osim zverolikim 'zakonom jačeg' objasniti podatak da je jedna Kanada kupila pet puta više vakcina nego što ima stanovnika, a da su i Nemačka i SAD i Velika Britanija i gotovo sve druge najbogatije zemlje sveta za sebe rezervisale dva i tri puta više cepiva nego što im u najcrnjem scenariju treba?!

Šta je to sa svetom? Šta je to sa nama ljudima?! Kada smo to i kako postali zveri koje misle samo i jedino na sebe? Gde se izgubila savest, zar je moguće da je jedini tačan humanistički zakon onaj hobsovski 'čovek je čoveku vuk'?! Pa da li je zaista moguće da Kanađani, Amerikanci, Nemci, Englezi i sve ostale tajkun-nacije misle da je dugoročno održiv svet u kom pravo na život i lek imaju samo bogati?!

Mnogo je pitanja, isuviše je dilema, a istina je samo jedna. Nema nama nikoga do nas. Evropska unija, Ujedinjene nacije, Svetska zdravstvena organizacija sve su to samo iluzije, mrtva slova na papiru, tužni ostaci vremena kada je još postojala potreba da se folira i glumi nekakva globalna pravičnost. Ovo je doba 'Opstanka', surove i sirove borbe za život u kojoj ne važi nijedan zakon, osim zakona jačeg.

I baš zato, naše je da se snađemo. Kako znamo i umemo. Iz Kine, Rusije, sa neke treće strane, svejedno. A svako ko nam zbog toga prigovori, svako ko makar pokuša da nam deli evrounijatske moralno-političke lekcije može da se nosi u tri lepe materine!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Četnik

pre 3 godine

Fajzerovu vakcinu je napravila "radionica" osnovana 2008.godine, a naš Torlak (koji su unistili) je star oko 100 godinà. Iza ruske vakcine, koju naša vlàst ignoriše, stoji ruska država. Samo ruska, vakcinu iz EU ili SAD ne bih dao ni kučetu.

goran

pre 3 godine

Bravo Gospodine Vucicevicu.Odavno je postalo jasno daZveri zive na zapadnoj strani samo mali i sitni pokusavaju da im se dodvoravaju mislici da ce uci medju Elitom. Odavno se to zapadno krilo pretvorilo u Zoloski Vrt divljih zveri kojima mi ne pripadamo.

Ceca

pre 3 godine

Da li su to "evropske vrednosti" zbog kojih hioćemo u EU???!!! Svi znamo onu našu "na muci se poznaju junaci"!!!

Boris

pre 3 godine

Kad smo vec kod serije "Opstanak"" gospodin" vucicevic je kao onaj majmun pavijan. zato nam i tako ide posto se takvi bave "novinarstvom"...

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BRAT GOJKO
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BRAT GOJKO

Kad Sinišu Malog optuže da ima 24 stana na moru u Bugarskoj, onda je to afera, čak i onda kada se dokaže da čovek ima samo jedan jedini, stan jelte. Kada za Andreja Vučića napišu da je vlasnik "Franša", da ima lanac pekara, da otima najbolje poljoprivredno zemljište širom Vojvodine, da kontroliše čak i neke plantaže marihuane, onda je to još veća afera iako je očigledno, iako je nepobitno dokazano da su u pitanju samo bolesne laži.

29.11.2020

19:01

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17