• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

26.12.2021

19:44

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - IZBOR

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - IZBOR

Podeli vest

Država je mnogo ozbiljna stvar. Isuviše ozbiljna da bi se prepuštala u ruke politikantima, onima koji svoj lični, lopovski interes uvek stavljaju na prvo mesto. To mi Srbi valjda ponajbolje znamo

Sećate se svi, kada su nas tamo posle Petog oktobra "uzjahali" najgori i najpokvareniji među nama, država nam je efikasno uništena i potpuno unižena.

Posle 12 godina dosističke vlasti imali smo razvalinu, ruševinu, a ne državu, imali smo opljačkanu i praznu kasu u kojoj je para bilo taman toliko da se isplati još samo jedna i po plata i penzija - neki su to zaboravili, ali da nije bilo nove politike, da nije došlo do promene sistema, ova zemlja bi i zvanično bankrotirala najkasnije tamo negde krajem oktobra 2012. godine; đilasovsko-tadićevske bitange iza sebe su ostavile zatvorene i uništene fabrike, železničke pruge kojima se u proseku "jurilo" 32 kilometra na sat, razvaljene, nikad završene autoputeve koji su vodili iz njive u njivu, vojsku koja nije imala ni za čizme, a onaj jedan jedini "mig 29" nije mogao da poleti jer nije bilo para za novi akumulator (!?!); bili smo zemlja bez ijednog iskrenog prijatelja i saveznika i na Istoku i na Zapadu, a iza njih, najvećih lažova i lopova u modernoj srpskoj političkoj istoriji, pozitivni rezultati ostali su samo na njihovim ličnim računima i na računima njihovih tajkunskih firmi.

Danas, nadomak prve decenije postdosističke, vučićevske politike, Srbija je sasvim drugačija, neuporedivo bolja, uređenija, naprednija i bogatija država. Naša kasa danas je punija više nego ikad u poslednjih sto godina, ova zemlja je prvi put u svojoj istoriji šampion Evrope u disciplini "rast BDP-a", i to u uslovima nezapamćene globalne epidemije i aktuelne strašne ekonomske i energetske krize koja preti da uruši čitavu Evropu; prosečne plate i penzije danas su najveće u istoriji i rastu brže nego ikada, imamo najviše investicija, gradimo i radimo kao nikada ranije - danas imamo moderan autoput i do Makedonije i do Bugarske i do Mađarske, u ovom trenutku ubrzano gradimo još deset novih autoputeva i brzih saobraćajnica, izgradili smo i najmoderniju brzu prugu od Beograda do Novog Sada, dok se uveliko radi i na pravcu do Budimpešte, uskoro i do Niša, a posle pet decenija praznih priča najzad smo počeli i sa gradnjom metroa u Beogradu; na sve to, naša vojska danas je ubedljivo najjača u regionu, a uspešno gradimo najbolje moguće odnose sa celim svetom, imamo prijatelje i pouzdane saveznike i na Zapadu i na Istoku, pa i tamo gde ih nikada ranije nismo imali - u Budimpešti i Tirani, na primer...

I to vam je to. Jedna i druga slika. Jedna i druga politika. Jedan i drugi koncept. I to vam je izbor koji nas čeka u novoj 2022. Ili ćemo, dakle, hrabro i odlučno napred, pravo u bolju, najbolju moguću budućnost za sve nas, za svu našu decu i decu naše dece. Ili ćemo nazad, u mračnu lopovsko-tajkunsko-đilasovsku prošlost, tamo gde je dobro samo njima i samo njihovoj deci.

Izbor je sasvim jasan. I sasvim lak. Zar ne?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
džudža iz Šarenika

pre 2 godine

Вире ти пертле из вођиног ануса, хахахаха. Кад оде овај, ето тебе у ректуму новог вође. Говнав је то посао, ал' се добро зарађује ???

Saradžogla

pre 2 godine

Шести дан - КОМЕНТАРА 0! Нула!

Saradžogla

pre 2 godine

Девети дан ... КОМЕНТАРА 0! ... Толико,Вучићевићу,бато,не бих те више зезао! ... Добро,добро,знам да по казни ми не објављујеш коментаре!Али да знаш да ако Вучић освоји још један мандат ми чланови СНС који нисмо СЕНДВИЧАРИ тражићемо да Редседнику НЕ БУДЕ УВЛАКАЧ!Зли патуљак - Ју Туб!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17