• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

05.02.2022

12:35

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Grof od Lešća i Zdravko Franjov!

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Grof od Lešća i Zdravko Franjov!

Podeli vest

Sad je to i zvanično - njihova jedina politika, jedini plan i program, jedino konkretno obećanje jeste rušenje. Ako bi se kojim strašnim čudom dogodilo da gos'n profesor Vladeta Janković pobedi na izborima za gradonačelnika, on bi odmah, isto to jutro, uzeo bonsek i otišao do Savskog trga da istera pravdu na Stefanu Nemanji

Uostalom, šta će on uopšte tamo? Taj Nemanja, jelte?! Ko je bre on da "stoji" usred Beograda?! Osnivač srpske države?! Rodonačelnik slavne dinastije Nemanjića? Otac Svetoga Save? Ma sve je to bezveze, seljački je, a i arhitekta Bakić dr Jovo (pardon, nije Jovo nego Dragoljub, onaj sa brkovima) kaže da je spomenik ružan i da Rukavišnjikov pojma nema, a i Milojko Pantić lepo piše da su ti Nemanjići bili najobičniji genocidaši, insipratori Srebrenice, takoreći...

I zato će, čestiti Vladeta - onaj kome je onomad nešto puklo u osamdesetogodišnjem srcu kad je na TV N1 čuo lažnu vest da se kasirkama u Maksiju smanjuju plate (!?!) - herojski da se obračuna sa Nemanjom. Ali neće da ga baci u staro gvožđe, nego će, obećava, da ga prebaci na "pogodniju lokaciju". Na Lešće, što da ne? Ne, nije, lešće, nego Makiš, izvinjavam se, oprostite, molim vas... A i taj Makiš, i to sve treba zaustaviti, srušiti, zabraniti, jer šta će Beogradu Metro?! Koji će nam moj taj neki voz koji ide ispod zemlje, šta će nam sve to kad i Đilas i Marinika i Borko imaju i BMW i "Porše", a posle izbora će, obećali su mu to čvrsto, i Vladetu da metnu u neki besan džip. 

Vladeta će da se obračuna sa Stefanom Nemanjom. Al' neće da ga baci u gvožđe, nego će, obećava, da ga prebaci na 'pogodniju lokaciju' - na Lešće, na primer

I ne samo da će da sruši Nemanju nego će Vladeta, grof od Lešća i Makiša, odmah posle izbora, tamo negde u prvoj polovini aprila da pripusti Đilasovog Vidojković Marka da on sobali i Kulu Beograd! Jerbo, i ona je ružna, i nju je smislio zli Vučić, a i kad se pogleda iz daleka, nekako baš liči na obrnutu flašu (copyright by Vladimir Gajić), pa se, stoga, odmah ima sa zemljom sravniti, dinamitom najbolje, jer, kaže Đilasov Vidojković, gledao je na TV-u kako se to brzo i lako radi.

I uopšte sve ćemo tako, brzo i lako. Da rušimo. I Zdravko će Ponoš, ljubi ga njegov tast Franjo, čim se dokopa predsedničke fotelje, da upotrebi ovlašćenja vrhovnog komadanta, pa da ponovo ukine i 63. padobransku i 72. specijalnu brigadu, pa da opet zabrani pominjanje Košara, da rasproda i u staro gvožđe isecka sve te silne Vučićeve tenkove, avione i rakete, jer šta će nama sve to?! Jerbo, kad Srbija pod rukovodstvom novog predsednika Zdravka, Franjovog Ponoša uđe u NATO, nama zapravo, vojska neće ni trebati. Nas će onda da brani Džo Bajden himself-čovek je uostalom u punoj snazi, dve godine mlađi od Vladete, grofa od Lešća, a ima Ponoš, ljubi ga tast Franjo, dobre veze i u Zagrebu, pa će nam srediti da nas i Hrvati brane, ako ne d'o Bog zatreba ...

A vi, svi vi koji biste da radite i gradite, vi koji baš i niste za rušenja, vi ništa ne brinite. Za vas je zadužena Marinika! Ona će, čim pobedi na izborima, sve da vas pohapsi i sve da vam oduzme. Jer tako će biti u mogućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Andrej

pre 2 godine

Samo za informaciju, ispravno je reći "Franjin", a ne "Franjov".

vucicevic picka

pre 2 godine

mozes da mu popusis kurac majmune botovski

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija