• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

03.07.2022

20:20

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KONAČNA ODLUKA

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KONAČNA ODLUKA

Podeli vest

Ispostaviće se na kraju da će konačnu odluku morati da donesu Evropa i SAD, a ne Srbija

Oni, moćnici sa Zapada, oni su ti koji treba da odluče šta i kako tačno hoće ovde na ovom našem Zapadnom Balkanu. Hoće li mir, stabilnost, ekonomski napredak, izvesnu budućnost za sve, hoće li da nam dozvole da se međusobno dogovorimo, složimo i krenemo napred ili bi da nas, ipak, zadrže u statusu ucenjenih i posvađanih polukolonija, preko kojih oni, veliki i moćni, opošljavaju svoja prljava geopolitička posla.

O Kosovu govorim, razume se, ali ne samo o toj srpskoj pokrajini i ne samo o tom najvećem srpskom problemu. Govorim i o Makedoniji, koju su naterali da se zove Severna, pa bi sada, po svemu sudeći, da je nazovu i Bugarska (!?!), govorim i o Albaniji, koju skoro dve decenije drže u evrounijatskom vakuumu, govorim i o Bosni i Hercegovini, koju oni - NATO i EU silnici - nikako neće da pripuste iz tamnog vilajeta krvavih devedesetih, konačno govorim i o Crnoj Gori, kojoj su naživo operisali mozak ne bi li je naterali da bude ono što ona nikada nije bila i ono što nikada neće ni biti...

Gospoda iz Brisela, Londona, Berlina, Pariza treba, dakle, da odluče. A u toj njihovoj odluci Srbija je, nema nikakve sumnje, najvažnija stavka.

Ako se njihov plan za Zapadni Balkan zaista svodi na lomljenje kičme Srbima i na 'rešavanje' svih problema na štetu Srba i Srbije, onda - bojim se - od mira, napretka i stabilnosti nema ništa. Jer, kakvo je to uopšte rešenje koje predviđa da najbrojniji narod i ekonomski i vojno najjača država na Zapadnom Balkanu budu poraženi i poniženi?! Kako to neko misli da postigne a da pritom ne porazi i ne ponizi i čitav region, pa i čitavu Evropu? Koji to, za Boga miloga, majčin sin na tom tamo vajnom Zapadu misli da je moguće da Srbi dobrovoljno pristanu da sami sebi odseku i ruke i noge i onda da se takvi obogaljeni još i zahvale svojim dželatima?!

Elem, taman kao što bi im bilo jako korisno da ovih dana pažljivo iščitaju istoriju Rusije, pre nego što opet izjave da im je cilj 'potpuna pobeda' u Ukrajini, valjalo bi i da se gospoda sa Zapada malo podsete i srpske prošlosti. Pa da vide, na primer, kako su završili oni koji su pre 108 Vidovdana govorili da će nas do Petrovdana te 1914. zauvek izbrisati sa karte sveta.

Što bi rekao predsednik, mi Srbi ne pretimo. Mi molimo. Molimo za mir, molimo za budućnost naše dece, i ne samo naše. Ali to što molimo ne znači da smo slabi i neodlučni.

A svima nama, čini mi se, nema danas bolje i korisnije pouke od mudrosti velikog vojvode Živojina Mišića: Život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Ako je sve tako što potpisasmo Briselski sporazum, dadosmo energetiku Kosovu, pgiznadmo tablice, Gazivode itd. Dodik više ne dolazi kod Vučića, kao da ga prezire zbog svega što radi Srpskom narodu na KIM. Dodik je branitelj Srpstva, Vučić to nije.

Vejo

pre 1 godinu

Kakav dupeuvlakač.Sve smo dali,naši izdajnici i dalje sede u toj vladi.Treba neko samo sa kaže car je go.

Saradžogla

pre 1 godinu

Пети дан - КОМЕНТАРА - 0! Нула! Зато што ники не чита глупости! А ти,бато,Вучићевићу упорно и даље колумнишеш? ПС.Узми,бре,па сам пиши коментаре? Гледај да време не буде из минута у минут.Да стил писања буде различит?

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - EU koja to nije!
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - EU koja to nije!

Ukrajina je Evropa, a Severna Makedonija nije?! Duboko korumpirani, kriminalizovani, agresivno militaristički i pronacistički režim u Kijevu - koga su kao takvog sve do 24. februara redovno u svojim izveštajima opisivali zapadni mediji i zapadne 'hjuman rajts' organizacije - zaslužuje status kandidata za članstvo u EU, a vlast u Skoplju koja je, često i na svoju štetu, ispunjavala ama baš sve zahteve svakog briselskog birokrate ne zaslužuje ništa više i bolje od 'bugarske' blokade pregovora?!

26.06.2022

19:57

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija