• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragoslav Bokan

28.10.2022

15:50

EVO ILUSTRACIJE JEDNOG DELA PRIČE O ČEКIĆU I NAКOVNJU

printscreen

Kolumne

EVO ILUSTRACIJE JEDNOG DELA PRIČE O ČEКIĆU I NAКOVNJU

Podeli vest

Famozna Marinika T. se opet vraća na veliku scenu fanatičnog jurišanja na nesvrstanu spoljnu politiku Srbije. Pokušava (srećom bezuspešno) da plaši srpsku omladinu jezivim opisom naše budućnosti, ukoliko ("bandoglavi") ne budemo pristali da uvedemo sankcije Rusiji. I ljuti se, na svoj ledeni, preteći način

Eto "ČEКIĆA"!

Nažalost, sve to isto, samo iz potpuno suprotne opcije, rade i najrazličitiji likovi iz kontra-ekipe (ne samo Mariniki T. i njenom političkom gazdi, već i srpskoj državi), što istu tu mantru o navodnoj "pogrešnoj politici" (srpske neutralnosti) izvikuju i ljute se, na njihov zajapureni, preteći način.
Tu je, dakle, i "NAКOVANJ"!

I udara se, žestoko, sa obe strane u našu državu i njene pokušaje da izvede skoro pa "nemoguću misiju" izvrdavanja pritiscima sa još uvek veoma moćnog Zapada.

Sa leve strane bije teški čekić (poput onog u Jasenovcu) kojim se udara pravo u čelo srpske samostalnosti, a sa desne se - zlobno i podjednako preteći - u isti ovaj napad harmonično uklapa drugi zli blizanac istog tog urnisanja sadašnje srpske diplomatske pozicije.
Pa se međusobno dopunjavaju, s obe strane naše ideološko-političke scene.

Foto: Printscreen

Кao u filmovima strave i užasa, ove jednako gnevne i nezadovoljne aveti zajedničkog nepristajanja na istovremeno aktuelni i vekovni, autentični srpski način vođenja politike ("ni po babu, ni po stričevima") već duže vreme viču i vrište, prosto opsednuti mržnjom prema srpskom rukovodstvu. Da podsetim zaboravne - prema rukovodstvu jedine zemlje u Evropi koja nije uvela nepravedne sankcije Ruskoj Federaciji.

Za jedne smo "suviše blizu Rusiji", za druge se od nje "izdajnički udaljavamo", a za obe ove nezadovoljne i večno gnevne grupacije smo mi krivi za sve. Baš onako kako to odgovara daviteljskim planovima zapadne, one angloameričke sile, koja radi sve što može da "konačno ukloni to srpsko nepristajanje" na pridruživanje masovnom (ekonomskom, kulturnom i društvenom, a ne samo političkom) linču nad čitavim ruskim narodom.

Put u pakao u našem slučaju očigledno ima dve uporedne staze, jednu svesno zlu i drugu kobno naivnu.

A obe strmoglavo vode u isti ambis izdaje svoje otadžbine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17