• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Radovanović

12.02.2023

13:25

Slučaj Rolingstonsi! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića

Kolumne

Slučaj Rolingstonsi! Najnovija kolumna Ivana Radovanovića

Podeli vest

Dakle, iako nemam običaj da to pričam, ja jesam giga-mega car i apsolutni inovator. M od mreža nemam, ništa tviter, fejs, tik tok, ali što diktiram trendove, i to iz punog kafića, niko to ne radi

 

Elem, da se ne hvalim na suvo, izvolte slučaj, zabeležen više od pola godina pre nego što je ona nesrećna žena iz Danasa stavila ratničke boje na lice i objavila intervju sa onim skrin šotom.

Amaterka. Ja sam, eonima pre, napravio intervju sa Zoranom Gavrilovćem. Pardon, on je napravio intervju sa mnom. Ili sa samim sobom, svaki dan se taj intervjuiše, istražuje i ne sazna ništa. Ili je to neko s nekim napravio intervju? Nemam pojma. Svakako znam da u toj priči ja nisam bio ja, a Zoran jeste bio Zoran, bar na tren, pošto on, inače, ne zna ko je, ni kada ga pitaš. A misli da je sociolog. A sociolog je onaj ko u striptiz baru ne gleda striptizetu, nego publiku. Somina.

Šalu na stranu, pomenuti Zorule je, prošlog leta, imao ozbiljne primedbe na činjenicu da sam: 

Pod jedan - išao u Beč.

Pod dva - prisustvovao koncertu Roling stonsa.

Pod tri - sve to obavio u društvu Dragan Bujoševića, direktora  RTS.

Pod četiri - objavio tekst o koncertu Stonsa na sajtu RTS.

Gle užasa. Šta ću ja na sajtu RTS, a on, jadan, jedno istraživanje tamo ne može da objavi.

Mučilo je to našeg Zorana, toliko, da sam odlučio da mu pomognem.

I seo u kafić, pozvao drugara, stručnjaka za mreže i mrežice, te mi je on otvorio nalog na Proton mejlu, dao mu ime "kaoreka", a ja sastavio sitno slovo i poslao ga dragom Zokiju.

I šta da vam kažem, priznajem ja da sam malo promenio neke stvarčice i predstavio se kao gospodža, zabrinuta, zaposlena u računovodstvu RTS, šokirana svojim otkrićem, koje je upravo podelila ni sa kim drugim, nego sa:

Famoznim čuvarom savesti društva našeg, osobom koja ima "čulo za razlikovanje dobra od zla", svetionikom morala, istražiteljem korupcije, predobrim, prepoštenim g. Gavrilovićem.

I nahranio(la) sam ga, pošteno. Ovako:

"Upravo sam dala nalog za isplatu 234 000 dinara izvesnom Ivanu Radovanoviću".

Onda sam još naveo(la) da je to honorar za tekst o koncertu Roling stonsa. 

I da se u tekstu pominje osoba "B", a osoba "B" je niko drugi do Dragan Bujošević.

I da nam je RTS platio dve noći u hotelu "Grand", karte prve klase za avion, nekoliko ručkova i večera, plus dnevice.

Na kraju nisam izdržao, pa sam dodao i ono čuveno: "Novcem od građana koji plaćaju pretplatu". I mnogo ga pozdravio(la), zamolio(la) da pomogne, obećao(la) da ću nastaviti da ga podržavam.

Posle sam mu sve to poslao i na Viber, a on je odgovorio na mejl. Vrh. Plakao sam. Evo i zašto. Citiram: 

"Poštovana, hvala vam na pomoći i podršci. (Nema na čemu, Zoki, nema na čemu).

Ono što bi mi bilo od pomoći je da kažete na osnovu čega je Ivan Radovanović poslat u Beč. (Poslale me sile mraka i bezumlja, Zoki moj). 

Da li je on novinar RTS, (Nikada, Zoki! Nikada!), ili je to diskreciona odluka Bujoševića, (Ne zna taj šta je diskrecija, Zorule, a kamoli diskreciona odluka. Usta ne zatvara, jedva sam u Beču izdržao), odnosno urednika kulture. (Ko je urednik kulture, Zoki, uputi me). 

Ostajemo u kontaktu. (Naravno). 

Ja ću se obratiti RTS-u, Savetu za borbu protiv korupcije i Agenciji za sprečavanje korupcije, jer Olivera Zekić i Ivan Radovanović su povezana lica (Stvarno!? Prvi put uspem bez žene negde da odem Zoki, i ti odmah moraš da me prijaviš). 

Svako dobro, Zoran (sve najbolje i tebi, Zoki moj)."

Kakav intervju, a?

I kakav film u Zoranovoj glavi. Sve je smestio. Povezao. Shvatio. Zavera.

Bujke, diskrecija, povezana lica, Beč, treći čovek, Stonsi, svastikin but, citar, lova, "Pleased to meet you, hope you guessed my name", regleri, frekvencije, Plahuta, moja žena, njegova žena, treća žena, nekoliko muževa i ljubavnika...užas. 

Malo mi ga bilo i žao, dosta je to informacija za jednu glavu, pa bila ona i Zokijeva. I rado bih mu pomogao, ali, znate kako se kaže: Šta se dogodi u Beču, ostaje u Beču. 

Prema tome, ostaviću ga da mašta. I razmišlja o sledećem:

Koliko para sam dobio? Ko me je poslao? Ko je sve platio?

I da li je samo RTS smunjiv. Ili i REM. Možda KGB? Mosad. Bugarska služba, pošto mi baba Bugarka. Neko iz Kraljeva, iz centra (odatle je Olja, i svi su povezani). Vučko, da napakosti Bujketu?    

Jedino što ću da priznam je da nismo išli avionom, nego brm-brm mečkom. I u Grandu nije bilo mesta. Stajali smo na terenu, ne u loži. A tekstove ne naplaćujem, jer pišem samo kada ja hoću, i samo šta ja hoću.

A o tebi, Zoki, hoću. S uživanjem. Za dž.

Pošto si ti, oličenje. Svih onih koji uzvikuju prazne parole ne bi li neko čuo za njih, svih koji se primaju na gluposti, svih koji su spremni da izmisle razlike između onih sa zubima i onih bez, svih koji se lože na kobojagi vrednosti, a bezvredni su, svih koji mrze svakoga ko nije isti kao oni, svih koji tvrde da su najpametniji, a gram pameti nemaju, svih koji trče od redakcije do redakcije, nude se da nešto kažu, lupetaju po mrežama, i svih koji izigravaju žrtve, a bave se otkidanjem tuđih glava.

I razumem ja to, samo nastavi, nemoj da odustaneš i kada ti ne ide.

Za kraj, udruži se sa onom iz Danasa, pa poslušajte Stonse, pesmicu koja se zove "One more try". Ide ovako, moći ćete da prevedete:

Sit down, shut up, don't dare to cry. 
Things will get better if you really try
So don't panic, don't panic
Give it one more try
Don't panic, don't panic
Give it one more try

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 1 godinu

Jedino ovaj razume sta piše a i to je pitanje

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija