• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

19.02.2023

17:00

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - UBIJANJE SRBA NIJE BORBA ZA KOSOVO

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - UBIJANJE SRBA NIJE BORBA ZA KOSOVO

Podeli vest

Zanimljiva je to mentalna gimnastika. Oni su kao patriote, veliki Srbi, najveći su borci za Kosovo, a nose snajperske puške u Beograd!? Oni se kao bore za srpske državne i nacionalne interese tako što planiraju ubistvo šefa srpske države! Oni su spremni da izazovu krvoproliće, građanski rat u Srbiji sve zaklinjući se u srpstvo! I sve to na Dan državnosti!?!

 

Da ostavimo po strani političke razlike, ali kome bi danas i ovde tako nešto bilo u interesu? Kome osim najcrnjim srpskim neprijateljima? Kakve bi koristi Srbi i Srbija mogli imati od ubistva predsednika? Kako bi se tačno sačuvalo Kosovo i kako bismo to pomogli Srbima sa Kosova ako bi se u Beogradu prolivala krv?!

Šta je, dakle, njihov plan? Dajte da pogledamo šta te samozvane patriote zapravo hoće? Da odmah odbijemo sve dalje pregovore o Kosovu i da odmah krenemo u neki novi rat? U rat ne samo protiv lažne države Kosovo nego protiv čitavog NATO pakta?! I još da prethodno ubijemo predsednika i sprovedemo 'revolucionarnu pravdu' po receptu objavljenom tokom njihovog protesta na Sretenje: 'Sve ćemo vas pobiti'?!

Pa ima li bilo koga pametnijeg od onog snajperiste Bobačeka da može i da pomisli da bi takav rasplet događaja bilo kome u Srbiji doneo bilo šta dobro?! Uostalom, koliko je taj plan njihov 'dobar', možda najbolje govori činjenica da su gotovo svi mediji u Prištini oduševljeno izveštavali o nasilnim demonstracijama u Beogradu, a naročito im se, Šiptarima, jelte, svideo plan za ubistvo Vučića!?!

Mi bismo Srbi, hoću da kažem, morali da se opametimo. Da u 21. veku ne vodimo više tuđe ratove zbog kojih smo silno izginuli u prethodnom, 20. veku, da već jednom izađemo iz horor verzije filma 'Tri karte za Holivud' i da prestanemo da se delimo na leve i desne, na Ruse i Amerikance, na patriote i 'izdajnike'. Nema nama nikoga do nas samih. I baš zato moramo da budemo pametni. Da pregovaramo dokle god postoji i najmanja mogućnost postizanja bilo kakvog kompromisa, da 'kupujemo vreme' dokle god je to moguće. I da to kupljeno vreme iskoristimo za maksimalno jačanje države.

Jer samo jaka država, samo bogata, ekonomski, diplomatski i vojno moćna Srbija ima šanse. Kosovo može da brani samo ozbiljna država, a nema ozbiljne države tamo gde ima građanskog rata i rata sa celim svetom.

Mislite o tome.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 1 godinu

Šta napriča ovaj čovek? Ja ovde ništa ne razumem? Kakvi ekstremisti? Damnjan i Zlatanović? Taj Bobaček mi jeste sumnjiv, ali u kontekstu ribolovačkih priča. Presrela ga policija, našli mu lovačku pušku i pitaju ga gde je pošao, a on kaže - Ja sam krenuo (daleko bilo) da ubijem predsednika. Uozbiljite se, ljudi, ako Boga znate, to su priče za obdanište.

Dragi

pre 1 godinu

Jedno pitanje sveznalici iz Ivanjice: Kako je moguće da samo jedan čovek u Srbiji zna detalje Evropskog plana za Kosmet? Zašto on skriva od javnosti sve detalje? Ko je on? Jel' Kosmet njegova očevina?

Rade R

pre 1 godinu

Kako neko, ko namerava da ruši državu, može sebe da naziva ekstremni nacionalista!? A pri tom te iste, koji za sebe kažu da su patriote, finansiraju neprijatelji Srbije! Oni koji priznaju secesiju našeg dela teritorije! Oni koji žele da nam otmu taj isti deo teritorije! I oni koji su nesrećni što je Srbija uspešna zemlja, a radovali bi se svakom našem neuspehu i svakoj našoj nesreći!

zoran

pre 1 godinu

Neće ovo bez gusala završiti...posebno za neke gadove.

fašisticko govno si

pre 1 godinu

vidi face ovom poturetu zaostalom i vucicevom sendvičaru pljuc

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija