• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J.Vučićević

26.08.2023

08:55

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Jedina politika

Informer

Kolumne

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Jedina politika

Podeli vest

Šta Zapad hoće od Srbije? Zašto su SAD, NATO, pa i većinska EU uvek nekako protiv nas?

Kako je moguće da čak i onda kada smo mi očigledno u pravu, čak i onda kada su ovi oko nas - Albanci, Hrvati, Bošnjaci - sasvim u krivu, da dakle i u tim i takvim situacijama oni sa Zapada nikada i nipošto neće da stanu na našu, srpsku stranu, već u najboljem slučaju 'pozivaju i apeluju na obe strane'?! Znate ono, Kurti i njegove uniformisane bande terorišu Srbe na Kosovu i Metohiji, hapse ih, tuku, upucavaju, najstrašnije terorišu, i to samo zato što su Srbi, a onda je za to - nekako, a niko ne zna zapravo kako - kriva i Srbija?!?

Elem, hoću da pitam, da li nas to kolektivni političko-medijski Zapad zaista toliko patološki mrzi pa želi da nas potpuno uništi ili je ovde posredi ipak nešto drugo? Nekakav interes, na primer? Imperijalni interes, ambicija Zapada da apsolutno vlada, da kontroliše sve i svakoga na prostoru koji smatra svojim 'zadnjim dvorištem'? Rekao bih da je ovo drugo. Interes, jelte. Jer u politici, znamo to svi, a naročito u onoj velikoj, najvećoj politici svetskih sila nema emocija, nema ljubavi i mržnje, ima samo i jedino interesa, čitaj: profita..

E kada se oko toga dogovorimo, kada se ovde složimo, onda ćemo i naći najtačniji mogući odgovor na pitanje sa samog početka ovog pisanija. Da, Zapad urušava Srbiju, jer mu ova i ovakva Srbija smeta, jer mu usred Evrope nikako ne treba zaista nezavisna, suverena i svakoga dana u svakom pogledu ekonomski sve uspešnija država. Država u pravom i punom smislu te reči. A Vučićeva Srbija, kako je zovu, oni hejteri sa Zapada i njihove ovdašnje bedne sluge upravo to jeste - država! Ozbiljna i sve ozbiljnija.

Oni, svi ti silnici dubokih država iz Vašingtona, Brisela, Berlina, Londona, neće ovu i ovakvu državu. Oni hoće ono što su u Beogradu imali u vreme vlasti žute ološ-elite. Paradržavni provizorijum koji ćuti i sluša. Njima trebaju podanici koji će raditi sve šta im se i kako im se kaže i koji će biti srećni ako ponekad dobiju pokoju mrvu sa glavnog evrounijatskog stola. Njima, da budemo sasvim jasni, treba Srbija koja će bespogovorno, što pre to bolje, priznati lažnu državu Kosovo, Srbija koja će se odreći Republike Srpske, Srbija koja će pristati na dalje rastakanje i slabljenje sve dok ne postane dovoljno mala i sasvim nebitna, taman po meri zapadnih silnika.
Dobro, i šta ćemo mi sad? Pa baš ono što sada radimo, baš onako kako radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Njegova politika jeste najbolja i, zapravo, jedina moguća.

Mi, braćo Srbi, kako znamo i umemo moramo da sačuvamo nezavisnost i suverenitet, jer samo tako imamo šanse. Da opstanemo, ostanemo i da, na kraju, pobedimo. Samo tako imamo šanse da se izborimo sa svim silnicima, i sa Zapada i sa Istoka, koji bi da od Srbije prave svoju prćiju.

Nema nama do nas.

Vučićeva politika jeste najbolja i, zapravo, jedina moguća. Mi, braćo Srbi, kako znamo i umemo moramo da sačuvamo nezavisnost i suverenitet, jer samo tako imamo šanse. Da opstanemo, ostanemo i da, na kraju, pobedimo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija