• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2015

14:05

HIT OPOZICIJA Pitali Vučićevu sliku u holu Skupštine! (VIDEO)

Politika

HIT OPOZICIJA Pitali Vučićevu sliku u holu Skupštine! (VIDEO)

Podeli vest

Poslanici opozicionih DS, SDS, LSV, Nove stranke i Pokreta za preokret postavljali su danas, poslednjeg četvrtka u mesecu, u skupštinskom holu pitanja Vladi Srbije, negodujući tako što ona ni ovog, poslednjeg četvrtka u mesecu, nije ispunila tu obavezu

Opozicija je, negodujući što premijer Aleksandar Vučić i članovi Vlade Srbije ni ovog poslednjeg četvrka u mesecu nisu došli u parlament da odgovaraju na pitanja poslanika, postavila maketu isped mikrofona, na kojoj su bili Vučić i ministri, pa su se na taj način njima "obraćali".

Poslanica SDS Branka Karavidić upitala je premijera da li je Vlada Srbije razmatrala platformu predsednika države Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji i ukoliko jeste kakav je stav članova vlade, da li se taj tekst kosi sa potpisanim Briselskim sporazumom i da li će se on naći u parlamentu, da li u istom ili izmenjenom obliku.

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović je, obraćajući se maketi Vlade Srbije, rekao da ne zna zašto vlada "beži iz parlamenta", a pitanje koje je postavio premijeru je šta će Srbija učiniti da Mađarska ne podigne ogradu na granici.

- Molim vas da obezbedite da Srbija ne bude ostrvo. Molim vas obezbedite da za vreme ove vlade držva ne bude ograđena - rekao je Veselinović, napomenuvši da članovi Vlade Srbije već godinu dana nisu bili u parlamentu poslednjeg četvrka u mesecu.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izbrojao je da je od udesa vojnog helikoptera, kada je poginulo sedam ljudi, prošlo 105 dana, a da odgovora Vlade Srbije na pitanja poslanika o toj nesreći jos uvek nema.

Živković je ponovio i pitanje o formiranju "deliveri junitsa", sa kojim ciljem su formirane, po kom pravnom osnovu i koliko ih je do sad formirano, kao i zašto još uvek javnost nema uvid u ugovore sa "Etihadom" i za "Beograd na vodi".

Njegov stranački kolega Vladimir Pavićević upitao je da li je policija otkrila ko je naručilac prebijanja nekadašnjeg dekana FPN Ilije Vujačića i pomoćnika ministra prosvete Milovana Šuvakova.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov je Vladu Srbije upitala koliko je investicija Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju do sada realizovano, koliko je kredita Srbija uzela od te države, te šta je sa preostalim investicijama koje su obećane.

Poslovnik o radu parlamenta predviđa da članovi Vlade Srbije svakog poslednjeg četvrka u mesecu kada zaseda parlament, od 16 do 19 sati, odgovaraju na pitanja poslanika.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mahnit Besan

pre 8 godina

Vreme je da Zoran gospodin Živković ponovo sedne u premijersku fotelju i završi ono što je započeo onomad... Do pobede.

mile ćuk

pre 8 godina

Onaj ko priča ovako kao Živković mora da opravda pred licem pravde svoje kriminalne radnje i kriminal stranke kojoj pripada. To ne mogu da urade naši pravosudni organi jer su to i dalje njihovi kadrovi koji su takođe kriminalni, to mora da uradi specijalni sud koji će biti neutralan.

aleksa

pre 8 godina

zorane zorane da si ti branio obrenovac i gradio imo bi još vinograda a i tvoji pored tebe kupili bi kosačice da kose pašnjake itd.

Stanko

pre 8 godina

Odgovor g-dinu Janku Veselinovicu: Komsija moze u svom dvoristu da radi sta hoce! Ako nema pametnije pitanje bolje da cuti.

Draga

pre 8 godina

Опозиција је врло неозбиљна и нема права да се буни.Њихови наступи у скупштини су некад испод сваке критике.Само џабе троше време и то једни те исти посланици а многи од њих вероватно,видесмо у скупштини само првог дана.где скитају и како после могу да гласају?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija