• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2015

12:12

PREDRAG MARKOVIĆ: Kosovo nije izgubljeno, jednom ćemo ga "kupiti"

Politika

PREDRAG MARKOVIĆ: Kosovo nije izgubljeno, jednom ćemo ga "kupiti"

Podeli vest

Srbija treba da osmisli kreativne načine da zaštiti svoje interese na Kosovu, jer istorija je "niz turnira na kojima narodi dobijaju ili gube poene", izjavio je Predrag J. Marković, istoričar i potpredsednik SPS-a u intervjuu za današnji "Blic"

 

On smatra da će Kosovo "vrlo brzo opusteti kao i ceo region", a da će jedina zemlja koja će imati volju da tu investira biti Srbija i, "ako bude bogata, moći će da kupi Kosovo".

- Istorija je takmičenje koje traje godinama i nije jedan meč, već niz turnira na kojima narodi dobijaju ili gube poene. Mi treba da sakupljamo poene i da osmislimo neke kreativne načine da zaštitimo svetinje i interese našeg naroda na Kosovu - rekao je Marković, odgovarajući na pitanje prisustvujemo li onom istorijskom trenutku kada se priča sa Kosovom završava na našu štetu.

On je dodao da ima nekih formalnih stvari koje srpska država i diplomatija već rade. 

Treba se izboriti da naš Zavod za zaštitu spomenika kulture dobije isključivo pravo da brine o srpskoj baštini na Kosovu i da Crkva ima kapacitet da sačuva naše svetinje

Predrag Marković, potpredsednik SPS

- Ta baština će se zvati srpski spomenici na Kosovu i to nije beznačajno, a treba se izboriti da naš Zavod za zaštitu spomenika kulture dobije isključivo pravo da brine o njima. I Crkva ima kapacitet da sačuva naše svetinje - dodao je Marković.

Upitan ima li Srbija strpljenja da izdrži do trenutka kada će se situacija promeniti u njenu korist, on je rekao da je "to Kosovo jedna crna rupa bezakonja i mesto gde su doslovce na vlasti kriminalni gangovi i narko-karteli".

Prema njegovim rečima, proteklih godina je trajala albanska demografska ofanziva, "ali to je stalo i ko ima noge, pobeći će sa Kosova". 

- Vrlo brzo će Kosovo opusteti kao i ceo region, tako da više nećemo imati strah da će nas Albanci telima dalje gurati ka Nišu! To će biti pusta i delom ekološki upropašćena i zapuštena zemlja. I ko sada ulaže u tu crnu rupu osim mobilnih operatera? Tamo sem telefonije, pumpi i perionica ništa ne radi - rekao je Marković.

Jedina zemlja koja će imati volju da tu investira će biti Srbija i, ako bude bogata, moći će da kupi Kosovo, dodao je on.

VLADIKA TEODOSIJE PORUČUJE: Prijem Kosova u Unesko je okupacija srpskih svetinja na KiM!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ako naiđu 2 SUHOJA - biće to veoma opusteo region, kome će trebati "navodnjavanje".....a ĐUBRA ima , u PRIŠTINI - i previše.!!

aca

pre 8 godina

izgleda da u tvojoj glavi prolecu suhoji ,u kakvim ti bre fantazijama zivis zbog takvi fanatica srbija i jeste danas u ovoj beznadeznoj situaciji

Erdogan

pre 8 godina

Protiv te dva Suhoja ima lek a to se zove Bonstil. Sto nisi upotrebio 99 godine te suhoje, nego tvoji Rusi pobegli sa Kosova . Idi to reci u Pristinu ako imas muda, ali bojim se da ti samo iza kompjutera imas inace nema nista od tebe, pa i zbog toga ja se zabavljam sa tvoju sestru.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Gresis i kenjas i to debelo. Bonstil je tamo zbog vas arnauta da vas drze u tom radioaktivnom delu sveta da prate kako deluju otrovi vasih kumova amera na ljudsku rasu koja je tako ljuta. Zasto ne pisete o deci koja se radjaju bez pojedinih delova tela, zasto cutite o mutacijama kod zivotinja? Sta se samo bavite tudjom mukom kad je vasa tri puta veca? I na kraju kad im ne budete trebali zavrsicete kao laboratorijski pacovi. Svako dobije ono sto zaduzi, zivi bili pa videli.

Bosko Beograd

pre 8 godina

У турнирима и надгоњавањима у региону, који су се дешавали у последњих 25 година српски народ је убрзано и трајно изгубио Косово, Крајину, Сарајево, Дрвар.... Г-дин Марковић са својим доскорашњим изјавамамa је одавао утисак мудрог одмереног политичара али ово што изјави ми изгледа као да се је прејео бунике.

aca

pre 8 godina

od cega ce bre srbija da ga kupi nema ni za poderani gaca ,a zbog SPS nema ni kosova vise

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17