• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.11.2015

20:11

CIA UDARA NA VUČIĆA! Američki špijuni pokrenuli medijsku ofanzivu protiv Vlade Srbije

Politika

CIA UDARA NA VUČIĆA! Američki špijuni pokrenuli medijsku ofanzivu protiv Vlade Srbije

Podeli vest

General Dejvid Petreus, bivši direktor CIA koji preko investicionog fonda KKR u Srbiji kontroliše SBB, TV N1 i još na desetine medija, naredio frontalni udar na premijera i SNS... Gazda "Kurira" Aleksandar Rodić odmah počeo da prenosi pljuvačke tekstove sa sajta N1, optužio Vučića da je lažov i apsolutista kao Luj XIV, napao i njegovog brata Andreja

Bivši šef američke obaveštajne službe CIA general Dejvid Petreus, koji preko investicionog fonda KKR u Srbiji kontroliše rad najvećeg kablovskog distributera SBB, televizije N1 i na desetine drugih medija, naredio je frontalni udar na premijera Aleksandra Vučića i njegov SNS, rečeno je urednicima Informera još u ponedeljak pre podne u više odlično obaveštenih diplomatskih izvora.

Na konkretan dokaz ovih informacija nismo morali dugo da čekamo - već sutradan, u noći između utorka i srede, gazda "Kurira" Aleksandar Rodić u roku od dva sata potpuno je promenio uređivačku politiku svojih novina!

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA GAZDI "KURIRA": Rodiću, možda sam ja janjičar, al' ti ćeš morati da odgovaraš!

Na Rodićevom internet portalu iznenada je, bez ikakvog vidljivog povoda, žestoko udareno po predsedniku Vlade, njegovim saradnicima, ali i članovima porodice!

Direktiva iz kabineta

"Kurir", koji je sve do pre neki dan podržavao reformski kurs premijera, odjednom je počeo da prenosi najgore pljuvačke tekstove sa sajta TV N1! Tako je Vučić optužen da je lažov i diktator, dok je njegov brat Andrej označen kao siledžija koji ruši demokratski izabrane vlasti u opštinama širom Srbije!

Naslovi tih tekstova govore sami za sebe: Ima li sličnosti između Aleksandra Vučića i Luja XIV?!; Ništa od gradnje: Premijer obećao jeftine stanove, od najave se nije odmaklo; Opozicija kritikuje autoritarne sklonosti premijera Vučića.

printscreen

Izvori Informera kažu da je ovo samo početak i da u narednim danima treba očekivati "orkestriran napad sa svih strana".

- Cilj je da se stvori nepodnošljiva atmosfera, da se Vučić označi kao autokrata koji guši slobodu medija i sam odlučuje o svemu. Paralelno, svi oni koji se usude da im protivreče i budu na strani države biće proglašeni za plaćenike i "sluge režima". Svakog dana imaćete bar po jednu novu, zvečeću aferu. Samo gledajte šta će se sve izdešavati... - upozorava sagovornik Informera, visoko pozicionirani diplomata iz jedne moćne zapadne ambasade.

GAZDA "KURIRA" MOĆNIJI OD DRŽAVE?! Rodić ima profit od 257 miliona, a ne plaća porez!

Aleksandar Rodić juče se uporno nije javljao na naše pozive, a nije odgovarao ni na SMS poruke. Da je stvar izuzetno ozbiljna, međutim, potvrdio nam je i jedan od urednika "Kurira", koji je, iz razumljivih razloga, insistirao na anonimnosti.

Tanjug

Vučić: Ne brinem se

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče u Sarajevu da ne želi da se bavi "Kurirom" u ovom momentu:
- Video sam šta se piše, iznenadilo me je, ali o tome ne bih ovde govorio, jer to je naša unutrašnja stvar... Ne brinem za svoju poziciju, mnogo je važnija stabilnost regiona. Jedini problem tu neki imaju zato što moraju da izađu na izbore i pridobiju volju naroda. Ne može se na vlast bez izbora.

- Striktno nam je naređeno da pratimo TV N1 i da urednici svaki tekst protiv Vučića odmah prenose na portalu! Nije bilo objašnjenja, jednostavno je stigla takva direktiva iz Rodićevog kabineta... - prenosi naš sagovornik, koji je odbio svaku dalju priču na ovu temu.

I dok novinarska udruženja nisu želela da komentarišu naša saznanja, glavni urednik portala "Standard"

Željko Cvijanović kaže da je očigledno da su se protiv Vučića i SNS "podigle sve američke medijske akvizicije u Srbiji":

- Nemaju više vremena da Vučića postepeno "ljušte" napadajući mu najbliže saradnike. Sada se i on sam našao na meti! Očigledno je da će centar te medijske operacije biti TV N1, a prenosnici informacija mediji na koje SAD imaju uticaj...

Traže reket od države

Poslanik Vladimir Đukanović kaže da će "mediji koji rade na žeton" tek udariti iz sve snage po državi.

- Kad uzmete u obzir činjenicu da je vlasnik TV N1, čije tekstove odjednom prenosi "Kurir", bivši direktor CIA, jasno je kao dan ko je nalogodavac napada. Prvo su degradirali Vučićeve najbliže saradnike, prijatelje i članove porodice, a sad su prešli i na direktan udar na njega... Nadam se da država neće pokleknuti, iako sam svestan da će svako ko bude branio premijera biti razvlačen i satanizovan - zaključuje Đukanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
svetlana

pre 8 godina

Suviše ste otišli daleko. Mnogo ste precenili Rodića.

ivan

pre 8 godina

pusti ruse vucicu sjebacete ako rese putin ti je prijatelj ameri fuj sa eu !!.

Stefan Kurosavi

pre 8 godina

e pa jedino ako je Seselj sef CIA agencije , koliko je meni poznato CIA agenti se uglavnom uveliko baskare na Dedinju u luksuzu u kojem zive od narodne grbace varajuci ljude nekvalitetom i pljackom drzave i naroda putem telefonskih rijalitija.

Lala iz Banata

pre 8 godina

А шта ради наша БИА, имамо ли кадрове да парирамо "прљаву игру" у нашем - КАЗНЕНОМ ПРОСТОРУ...?

bole

pre 8 godina

ako rodic nije platio porez onda mora snositi posledice.a sto se vucica tice mogu da mu pljunu pod prozor.\n

AU

pre 8 godina

Ovo je ocekivano i verovatno ce biti jos gore.Kao sto tamo Milo ima orkestriranu kampanju i satanizaciju zato stro se CG ptiblizavaNato/u.,tako ce se to kod nas desiti zbog priblizavanja Rusiji.To i Evropa i Rusija oni jednostavno nece dozvoliti bez ovakvih zacinjavanja.Sto se Kurira tice oni su za noc potpuno promenili pricu,lagali kao besni ,a onda poludeli jer je vec u nedelju sledeceg dana Podgorica bila u miru,sunce sijalo a narod se setao .Nije kao u njihovom casopisu Vlada pala a Milo odleteo.Videlo se da je ono sve bilo namesteno,orkestrirano. Zbog toga ste im bili krivi vi koji ste pisali objektivno,a ne njihov diletantizam.Kakav god da je premijer CG tamo mu zaista niko nije dorastao i on uvek iz ovakvih prica izlazi kao pobednik.Moj komentar ne znaci da se y bulo cemu slazem sa njegovom politikom vec da je to tako.

Pavle

pre 8 godina

Предлажем Вучићу - да предложи оном Шведском Комитету, доделу НОБЕЛОВЕ НАГРАДЕ ЗА МИР, познатој светској агенцији - ЦИА...? Толико се труде у свету да свргну "диктаторске" Владе и Режиме, да је просто невероватно, да се нико пре нас, тога није - сетио..? А и "десна рука" су Барак Обами, па ако је он могао да добије за мир НОБЕЛА, што то не би могла и ЦИА, по истом сценарију: и са истим образложењем...(могу да га препишу комотно, ионако то нико не чита)

Weran

pre 8 godina

Ima leka i za američki N1. Treba Informer da pozove gradjane da otkažu Kablovsku i Internet SBB. Isti je gazda SBB i N1, pa da vidimo da li će nas ponižavati kad dobiju po dzepu. Nema boljeg leka za njih od ovoga.

Jole

pre 8 godina

Ne brinem se ja ni za Vucica, ni za Kurir. Nagodice se on sa njima. Oprostice im porez i dati vise reklama, a oni ce za uzvrat da pisu hvalospeve o njemu ponovo.Zivi bili pa videli. A narod ce i dalje da tumara u ovom kosmaru od drzave.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija